Arnhem Voorbij 2012: Paul Clappers

{

2012 was een bijzonder jaar voor mij. Het was vooral het jaar waarin ik negen weken chemokuren kreeg. BEP-therapie, voor wie het interessant vindt. Dat drukt nogal een stempel op je je jaar en op de jaren die komen gaan. Want die komen er gelukkig wel, de tumor is verdwenen. Ik ben niet negen weken ziek geweest. Er waren drie chemo‚Äôs van elk drie weken. Elke eerste week was een ziekenhuisopname en dan twee weken thuis bijkomen. In die twee weken thuis ging het vaak snel weer beter. Liggend op de bank zie je de wereld aan je voorbij komen. Omdat ik uitkijk op een daklozenopvang zag die wereld er niet altijd even mooi uit. Ikzelf ook steeds minder. Gelukkig hoor ik nu bijna dagelijks van heel veel mensen die ik tegenkom hoe goed ik er uit zie. Blijf dat vooral ook doen in 2013 ūüėČ

2012 was ook het jaar waarin ik Arnhem denk ik echt heb leren kennen. En met Arnhem bedoel ik dan de mensen die er wonen en de dingen die ze ondernemen. En Arnhemmers zijn ondernemend. Ik denk met een grote glimlach terug aan de Roofgarden, een magische plek op een lelijk dak. Veel avonden en dagen heb ik daar samen met mijn vriendin en anderen doorgebracht. Eén middag heb ik er achter de bar gestaan met het idee om te gaan livebloggen vanuit de daktuin. Helaas regende het die dag erg hard waardoor het bezoek nogal tegenviel.

Wel heb ik samen met mijn collega’s-voor-1-dag een koelkast vol tosti’s gesmeerd. Ook hebben we de Dixi naar beneden gesleept. Op een karretje, helemaal dicht geplakt met tape en half gekanteld omdat het anders niet paste. Verdere details zal ik jullie besparen. Vanwege de regen hebben we bijna de hele middag in de caravan geschuild met wodka en Willem die ons met zijn valse gitaar vermaakte.

Ook dit jaar in Arnhem, mijn grote held Kanye West. Ik lag in het ziekenhuis toen ik het nieuws las dat hij samen met Jay-Z naar Arnhem zou komen. Daar nam ik me voor dat ik er hoe dan ook bij zou zijn. Kaal, ziek en in rolstoel, ik zou er bij zijn. Kaal was ik nog wel op 15 juni, ziek niet meer. Ook een rolstoel was niet nodig. Daar heb ik een geweldige avond gehad met mijn broertje en vrienden. Nog beter dan ik van te voren had kunnen denken.

Ik zou nog drie websites vol kunnen schrijven met al het moois dat ik dit jaar heb mee mogen in Arnhem. Sonsbeek Avenue, Hoogte80, Popupklup, Luxor, carnaval, noem het allemaal maar op. Maar ook gewoon weer door de stad en parken kunnen lopen. Kortom, ik sluit me aan bij Ella Hueting, laten we eens wat trotser op en blij zijn met onze stad! Ondanks alles wat er beter kan gaat er ook vooral heel veel goed. Daarnaast hoop ik nog meer leuke mensen te ontmoeten in 2013, on- maar vooral offline. Want dat blijft toch het leukste.

Tot volgend jaar!

Foto: Punkmedia voor MijnMoment

Arnhem Voorbij 2012
Bernd Ebbo Visser
Rob van Sprang
Bob Roelofs
Tim Lenders
Peter Bierhaus
Pascal Rietman
Rene Gademann
Petra Else Jekel
Wilma Mulder
Tom Roelofs
Geert Rozema
Maarten Laros
Floor Scholten
Vincent Leenders

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Voorbij 2012: Paul Clappers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*