Nieuwjaarsduik Arnhem

{

Vandaag vond de 12e editie van de Nieuwjaarsduik Arnhem plaats. Hoewel, Arnhem? De Rijkerswoerdse Plassen liggen toch echt binnen de gemeente Overbetuwe. Maar dat is slechts een futiliteit, het evenement is en blijft de Nieuwjaarsduik Arnhem. Iedere Nieuwjaarsdag om precies 12.00 uur klinkt het startschot en rennen er een paar honderd moedige Arnhemmers het water van de plas in. In eerdere edities moest er zelfs eerst nog ijs worden weggehakt. Net zo als op 1 januari 2012 waren de omstandigheden dit jaar niet al te ongunstig, maar je moet het toch maar durven om het koude water in te rennen. Voor de meeste deelnemers is het een sprintje het water in en er meteen weer uit om af te drogen.

Nieuwjaarsduik ArnhemHet evenement heeft een grotere betekenis dan alleen maar de “duik” in het koude water. Niet voor niets werd het startschot dit jaar dan ook gegeven door de Arnhemse wethouder Sport Gerrie Elfrink, samen met Brigit Hogerhorst van de Wijkgemeenschap Klarendal. De Nieuwsjaarsduik Arnhem staat namelijk ook altijd in het teken van een goed doel. De volledige opbrengst van de duik van dit jaar gaat naar het Jeugdkamp 2013 van de Wijkgemeenschap Klarendal. De Wijkgemeenschap organiseert al voor de 60e keer een jeugdkamp voor kinderen die vanwege hun sociale omstandigheden niet op vakantie kunnen.

Zonder alle vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld van de EHBO en de duikers van de brandweer, maar ook vele sponsoren zou dit evenement niet kunnen plaatsvinden. Maar ook de organisatie van de Stichting Nieuwjaarsduik Arnhem kan voor de volgende edities niet zonder de hulp van vrijwilligers. Vandaar dat zij op hun website een oproep hebben geplaatst. Voor meer informatie of om u als vrijwilliger op te geven kunt mailen naar hans@nieuwjaarsduikarnhem.nl of bellen naar 06-51241909.

De Nieuwjaarsduik Arnhem is een mooi evenement dat de moeite waard is om in stand te houden. Voor slechts € 2 een unieke ervaring, een herrinneringsvaantje en een consumptie. En dan blijft er ook nog geld over voor het goede doel. Hopelijk geven zich veel vrijwilligers op om editie 2014 en volgende ook tot een succes te maken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nieuwjaarsduik Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*