Arnhem Voorbij 2012: Vincent Leenders

{

Met 2012 sluit ik een moeilijk jaar af, in alle opzichten. Een jaar dat ik zo snel als mogelijk wil vergeten, met een enorm dal in de eerste acht maanden. In zakelijk opzicht heeft het in die periode louter teleurstellingen gebracht: nauwelijks opdrachten, geen beweging vanuit mijn netwerk, maar vooral het gevoel dat je krijgt niet meer met de goede dingen bezig te zijn.

Van nature ben ik gewend zaken te bekijken vanuit kansen en mogelijkheden met een groot oog en oor voor innovatie, entertainment en business development, op zoek naar datgene dat er (net) nog niet is. Ik hoop dan altijd een of meer gelijkgestemden te vinden, maar dat is inmiddels alweer een hele tijd geleden en ook in 2012 is het niet gelukt. Je moet kunnen omgaan met mijn actiegerichtheid en ongebreidelde zucht dingen te proberen totdat definitief is bewezen dat iets geen bestaansrecht heeft.

Het jaar begon eigenlijk al slecht met het stopzetten van SupporterAds, de startup, waarin ik anderhalf jaar lang en ziel en zaligheid had zitten. De pogingen om kranten- en tijdschriftenuitgevers te bewegen eens een keer verder te laten kijken dan de mm-prijs, heb ik in juni definitief opgegeven. Wat een gebrek aan lef, geen wonder dat de sector bezig is met een (kansloze) overlevingsstrijd.

Dat moment in juni heb ik tevens gebruikt om zelf eens goed te reflecteren. Ik heb me bij dat traject laten begeleiden door een loopbaancoach in de persoon van Estra Hensen, waarvoor nog steeds dank. Zelfstandig ondernemer is dat nou wel de jas die het beste bij me past? De vraag stellen is hem eigenlijk beantwoorden. Een zomer vol onzekerheid volgde, nu en dan heb ik verzucht of ik tegen het woord met de grote M van midlife-crisis was aangelopen. Dat had nog wel gekund, ik ben altijd al in alles een laatbloeier geweest. De mensen in mijn directe omgeving hebben het gemerkt, het knaagt enorm aan je, wanneer je nergens de bevestiging krijgt dat je ergens goed in bent. Ik heb nooit kunnen vermoeden dat een dergelijke situatie zoveel impact kan hebben.

Je leest eens wat, je praat met anderen. Het kan altijd beter, het kan altijd slechter. Ik ben in ieder geval opnieuw op zoek gegaan naar mijn eigen geluk en op de valreep van 2013 heb ik het lek aardig boven weten te krijgen. Als content marketeer heb ik een stabiele basis gekregen bij Verzameld Werk, echt weer als “ondernemer in loondienst”, de rol die me het beste ligt.

Arnhem stond voor mij dit jaar uiteraard in het teken van de opmars van Vitesse. Het hoongelach over de ooit uitgesproken ambities is verstomd, het slot van vorig seizoen met plaatsing voor Europees voetbal en de huidige positie op de ranglijst, hebben mij op de tribunes al meer voetbalplezier bezorgd dan in jaren het geval is geweest. Wellicht zijn we komend jaar via Arnhem-Direct.nl getuige van een bekerwinst, landstitel of de dubbel.

Bedankt Paul voor de uitnodiging om in het kader van #Arnhemvoorbij terug te blikken op het afgelopen jaar. Bedankt voor de kennissessies, de borrels en de onlineinspiratie. Ik wens jou en Marco veel succes met de herstart van Arnhem-Direct.nl. Een goed en gezond 2013.

Arnhem Voorbij 2012
Bernd Ebbo Visser
Rob van Sprang
Bob Roelofs
Tim Lenders
Peter Bierhaus
Pascal Rietman
Rene Gademann
Petra Else Jekel
Wilma Mulder
Tom Roelofs
Geert Rozema
Maarten Laros
Floor Scholten

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Voorbij 2012: Vincent Leenders"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*