Arnhem Voorbij 2013: Arnhem-Direct

{

De hele kerstvakantie hebben we weer kunnen genieten van de persoonlijke verhalen van allerlei verschillende Arnhemmers bij Arnhem Voorbij 2013. Zoveel mensen, zoveel onderwerpen. Eten, het Kunstencluster, Rozet, verlies, winst, ondernemen, kortom, alles wat er in een jaar voorbij kan komen. Mijn persoonlijke verhaal over 2013 vind je hier.

Hoe is 2013 voor Arnhem-Direct verlopen? Eind 2012 werd duidelijk dat het avontuur met Dichtbij erop zat. Samen met Marco Derksen heb ik toen besloten om van Arnhem-Direct een zelfstandig platform te maken en op zoek te gaan naar een verdienmodel. Een geweldige uitdaging! De eerste stap is de inschrijving bij de KvK geweest, ik was ineens een bedrijf.

Ondernemers Kontakt Arnhem

Vrij snel daarna heeft de OKA zich als partner verbonden aan Arnhem-Direct. Het OKA-bestuur is gaan bloggen op Arnhem-Direct en ze kregen hun eigen kanaal ‘Ondernemen’. Hiermee kan de OKA nog beter laten zien wat de grootste ondernemersvereniging van Arnhem doet. Een waardevolle partner voor een platform als Arnhem-Direct, zowel door de verhalen als het netwerk en de mensen.

Advertenties op Arnhem-Direct

PSH Mediasales is onze partner in advertentieverkoop geworden. Een Arnhems bedrijf met 38 jaar ervaring in het verkopen van advertenties voor grote bladen. Met online had PSH nog niet zo veel ervaring en Arnhem-Direct zou een mooie proeftuin zijn. Zowel voor PSH als voor onszelf. Helaas is deze samenwerking door ontwikkelingen bij PSH nooit helemaal goed van de grond gekomen en is deze nog voor het einde van 2013 tot een einde gekomen.

Verder in 2013

Voor Arnhem-Direct en mijzelf is 2013 verder een bijzonder leuk en succesvol jaar geweest. Ik heb genoten (en geniet) nog steeds van de discussie rondom het Kunstencluster dat hier op hoog niveau wordt gevoerd. Daarnaast heb ik samen met Joey Holthaus en tien kunstenaars een geweldige expositie bij Miss Jill mogen organiseren tijdens de MOBA. Overigens een evenement waar ik ook met veel plezier aan terugdenk en hopelijk blijft er zoiets in Arnhem bestaan. Verder heeft Arnhem-Direct een boek uitgegeven, zijn we on tour met onze maandelijkse borrel en organiseren we een maandelijkse Photowalk. Daarnaast zijn we betrokken bij Storezender, een project waarmee we met interactieve schermen leegstand opvullen. De opstartfase is achter de rug en we gaan daar dit jaar veel meer van horen.

Arnhem-Direct in 2014

2013 was een spannend jaar waarin we veel hebben geprobeerd, en eerlijk is eerlijk, ook niet alles is gelukt. Maar dat hoort bij het spel en als het goed is, leer je daarvan. Zelf merk ik dat ik soms de focus mis op Arnhem-Direct. Waar gaat dit platform nou eigenlijk over en waar gaat het naar toe? Door de gesprekken die ik met mensen voer, ben ik erachter gekomen dat meer mensen dat hebben. Aan de ene kant is dat ook de kracht van deze site, iedereen is welkom om verhalen te delen. Dat zal ook altijd zo blijven wat mij betreft.

Maar aan de andere kant is het ook goed om je op een aantal onderwerpen te richten, die uit te diepen en langere tijd te volgen. Nu de tijd van politieke beloftes weer voor de deur staat met de verkiezingen in maart is het logisch om daar nu ook mee te starten. Op vrijdagavond 17 januari hebben we daarom onze eerste redactievergadering van 2014. Daar willen we de onderwerpen voor 2014 uitstippelen en die samen het hele jaar gaan volgen. Elke maand komen we bij elkaar om bij te praten en te bespreken wat er speelt in de stad om vervolgens te bedenken hoe en wie daar over gaat schrijven, fotograferen of filmen. En daar kan je aan meedoen!

Wil je meedenken maar vooral ook meehelpen, mail mij dan op paul@arnhem-direct.nl. Dan gaan we er samen een prachtig 2014 van maken!

Iedereen ontzettend bedankt voor het delen van de verhalen via Arnhem Voorbij. Hier staan ze allemaal nog een keer op een rij:
Feestaardvarken
Christiaan Holland
Amy van Son
Paul de Bruijn
Bob Roelofs
Lotte Rensen
Sandra Holleman
Marijke Bruin
Martijn van Koolwijk
Pan
Jesse Laport
Petra Else Jekel
Ron Miltenburg
Tom van Otterloo
Phebe Kloos
Harry Gerritsen
Frank Jongejan
Anne Jacobsen
Bernd Ebbo Visser
Rob van Sprang
Lex Kwee
Vincent Leenders
Maria Mazarakis
Peter Bierhaus

Foto: martijnkriens

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Voorbij 2013: Arnhem-Direct"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*