Krijgt Arnhem met SEAFARI een eigen indoor snorkel en duikcentrum?

Na de zoveelste vraag of ik een duikcentrum wilde beginnen vond ik het toch eens tijd om een kop koffie te drinken met mijn naamgenoot Marco Derksen uit Oosterbeek. Ruim een maand geleden spraken we af in Burgers Zoo en het werd een bijzondere ontmoeting met een gepassioneerd en gedreven man. Zo werkt hij al een aantal jaren aan het SEAFARI Indoor duikproject dat in 1998 als een droom begon tijdens de bouw van Burgers’ Ocean in Arnhem. Na de eerste ruwe ontwerpen die niet haalbaar waren door een te ambitieus plan en daardoor te hoge bouwkosten, werd in 2008 een professioneel bouwteam geformeerd en werd de droom teruggebracht naar een realistisch project en werden onafhankelijke haalbaarheids onderzoeken gedaan. Het duurde nog vijf jaar voordat hij ook daadwerkelijk een plek kreeg toegewezen waar hij verder kon werken aan zijn droom. Afgelopen jaar kreeg hij goedkeuring om naast de Rijnhal in Arnhem-Zuid een Indoor Snorkel- & Duikcentrum te ontwikkelen. Er is alleen nog een ‘kleine’ hobbel te gaan, de financiering. Via crowdfunding hoopt Marco Derksen nu het laatste deel van de kosten bij elkaar te krijgen. En ik hoop dat het hem lukt. Niet alleen voor hemzelf en alle betrokkenen, maar ook voor Arnhem zou het indoor snorkel en duikcentrum een geweldige aanwinst zijn!

Maar even terug naar het centrum zelf. Wat moet dat nu precies worden? Marco Derksen: “Het bassin van SEAFARI, 30 meter in diameter en max. 12 meter diep, wordt een plaats waar kinderen en volwassenen onder comfortabele en veilige omstandigheden het avontuur en plezier van snorkelen en duiken kunnen beleven. Het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld, een duikbrevet behalen en ontspannen snorkelen en duiken is waar het om gaat. En dat in een compleet gedecoreerde onderwaterwereld met rotspartijen en wrakken van o.a. een schip en vliegtuig. Ook wordt er een onderwater laboratorium afgezonken, dat gebruikt zal worden voor o.a. wetenschappelijk onderzoek en astronauten die er gaan trainen voor ruimtewandelingen. Politie-, brandweer- en douaneduikers krijgen er met SEAFARI een unieke trainingslocatie bij. Aan de rand van het bassin vinden we lockers, omkleedruimten, douches en toiletten. Ook is er een verhuurbalie voor duikmateriaal. Direct aan de waterkant is er de Foods & Drinks corner, ook toegankelijk voor wie zelf niet duikt maar even wil kijken naar de activiteiten.”

Indien binnen redelijke termijn de 1,5 miljoen euro bijeen wordt gebracht is de financiering van in totaal 7 miljoen euro rond en kan het project het vergunningentraject en realisatiefase in. De benodigde bestemmingsplanwijziging is op dit moment bij gemeente Arnhem in voorbereiding. Bij deze dus aan alle Arnhemmers (en zeker de duikliefhebbers), help Marco om zijn droom waar te maken. Indien 35.000 enthousiaste duikers nu een toegangskaart kopen voor € 35, en 200 ondernemers met een passie voor de duiksport ‘Founding Member’ worden voor € 1500, dan is de financiering op een zeer veilige wijze rond. De bank volgt de campagne bovendien met grote interesse, immers een deelname van een grote groep duikers is voor hen een bewijs dat SEAFARI in een behoefte gaat voorzien. Kijk op www.seafari.nl voor alle details van deze crowdfunding campagne.

Marco succes en wij drinken snel weer een bak koffie! 😉

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Krijgt Arnhem met SEAFARI een eigen indoor snorkel en duikcentrum?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*