Arnhems glasvezelnet komt niet van de grond

De start van het Arnhemse glasvezelnet is uitgelopen op een ‘strop’ voor provider XMS en netwerkbedrijf NEM Arnhem. Te weinig inwoners van de eerste wijk wilden glasvezel aldus Webwereld.
De animo voor glasvezelinternet onder consumenten is niet overal even groot. In de wijk De Laar in Arnhem-Zuid kregen inwoners de afgelopen tijd de mogelijkheid een glasvezelverbinding aan te vragen. Maar volgens provider XMS was de belangstelling te gering en lager dan elders.

De doelstelling van 40 procent van de huishoudens van de wijk op glasvezel werd niet gehaald. Daardoor zou de aanleg van het netwerk onrendabel worden. Netwerkbedrijf NEM Arnhem was al begonnen met de voorbereiding. De tekeningen waren klaar en de vergunningen waren al verleend. Maar de aanleg wordt nu door te magere belangstelling afgeblazen. De providers wisten in Arnhem minder mensen te overtuigen dan elders in het land.

Uitgaven onbekend
Volgens De Gelderlander betekent het mislukken van het glasvezelproject een ‘behoorlijke strop’ voor NEM en XMS. Een NEM-woordvoerder kan niet zeggen hoeveel geld er al is uitgegeven, omdat ‘dat moeilijk in kaart is te brengen’.

Volgens provider XMS zijn de technische voorbereidingen in Arnhem ‘deze week stilgelegd’. XMS was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Op de site van het bedrijf staat wel dat het ‘stopzetten van het project niet betekent dat Arnhem nu verstoken blijft van een glasvezelnetwerk’.

Voortzetting
In samenwerking met de gemeente wordt op dit moment onderzocht in welke wijken er meer animo voor bestaat aldus XMS. Daarbij zou de provider al twee andere wijken op het oog hebben.

XMS is een samenwerking tussen InterNLNet en Reggefiber. De provider is actief in onder meer Amersfoort, Hilversum, Leiden, Nijmegen, Soest, en Utrecht. NEM Arnhem is een onderdeel van Reggefiber, dat ook op diverse andere plekken in Nederland betrokken is bij glasvezelnetwerken.

Bron: Webwereld

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhems glasvezelnet komt niet van de grond"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*