Arnhemse cultuur bundelt krachten

Er komt ??n loket waar alle informatie over uitgaan in Arnhem wordt verzameld. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Knooppunt Arnhem-Nijmegen (RBT-KAN) slaat daarvoor de handen ineen met de Stichting Kunst uit Arnhem.
`
Met die bundeling van krachten moet op termijn een einde komen aan de wildgroei van websites en tijdschriften over het cultuuraanbod in Arnhem. Vijftien grote culturele instellingen in de stad hebben zich voor komend seizoen aan het Arnhems Uitbureau verbonden. In het voorjaar van 2009 moet duidelijk worden of het initiatief levensvatbaar is voor een langere periode aldus de Gelderlander.
De betrokken instellingen (waaronder Schouwburg Arnhem/Musis Sacrum, Toneelgroep Oostpool, Introdans en Luxor Live) hebben al langer de wens voor ??n centraal punt waar alle informatie over het Arnhemse cultuuraanbod samenkomt. Ze nemen zitting in de raad van advies die de verdere ontwikkeling van het Arnhems Uitbureau gaat sturen.

Initiatiefnemer RBT-KAN hoopt met de komst van dat ‘cultuurloket’ een efficiencyslag te maken. “Er zijn veel partijen die op dit moment actief zijn in Arnhem in het geven van informatie over het uitgaansleven in de stad”, aldus Jurriaan de Mol, directeur van RBT-KAN. “Ze doen allemaal hetzelfde werk: informatie over culturele activiteiten verzamelen en op een of andere manier publiceren. Dat kost veel tijd. Wij zorgen er in het vervolg voor dat al die informatie bij ??n loket binnenkomt. Iedereen kan daar vervolgens zijn gegevens vandaan halen.”

Voor theaters en gezelschappen werd het steeds onduidelijker wie precies wat deed in de promotie van de Arnhemse cultuur. “En dus was het voor hen de vraag waar ze hun geld in moesten steken voor een zo goed mogelijk resultaat.”

De vijftien instellingen trekken komend seizoen 15.000 euro uit voor het Arnhems Uitbureau. Daarnaast steken ook RBT-KAN en Stichting Kunst uit Arnhem geld in het project. “Iedereen vindt dat dat Arnhems Uitbureau het grootste merk moet worden. Nu zoveel partijen eraan meedoen, kunnen we ook op landelijk niveau het culturele aanbod van Arnhem uitdragen. De deelnemers zien dat collectieve belang. Door de krachten te bundelen krijgt iedereen meer waar voor zijn geld.”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse cultuur bundelt krachten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*