Arnhemse kerken in ReliWiki

Mensen die meer willen weten over een kerk, moskee of synagoge in hun eigen regio, kunnen sinds kort terecht op de website ReliWiki.nl. Die geeft informatie over zo’n 18.000 godshuizen en vroegere religieuze gebouwen in Nederland, waaronder Walburgis, Aya Sofia, Selimiye en Willibrordus in Arnhem.
De website, ??n van de projecten in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed, maakt gebruik van de kaarten van Google Maps en de interactieve mogelijkheden van internet-encyclopedie Wikipedia. Bezoekers kunnen inzoomen op kerken, kloosters en ander religieus erfgoed en vervolgens hun eigen informatie toevoegen en steeds weer actualiseren. Een redactiegroep, onder leiding van het Gelders Genootschap, houdt de betrouwbaarheid van de informatie in de gaten.

De lancering van deze site vond reeds plaats op 9 juni 2008 in de Sint Jozef kerk in Arnhem. Tijdens de opening werden de gasten rondgeleid op de site en werden een aantal interessante voorbeelden uitgelicht waaronder uiteraard de kerken in Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse kerken in ReliWiki"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*