Museumdirecteur wil vaker Sonsbeektentoonstelling

De frequentie van de Sonsbeektentoonstelling in Arnhem moet omhoog. Alleen dan kan de kunstmanifestatie de concurrentie op internationaal niveau aangaan. Althans, dat stelt Marco Grob, ad interim directeur van het Museum voor Moderne Kunst Arnhem vanmorgen in de Gelderlander.

De organisatie van internationale beeldententoonstellingen in Arnhem kent geen vast ritme. Uitgangspunt tot nu toe is steeds geweest dat er een nieuwe Sonsbeek komt zodra de kunstwereld daar om vraagt. Grob vindt dat geen verstandige insteek. Hij opteert voor een regelmatig terugkerende tentoonstelling, bijvoorbeeld om de vier of vijf jaar. Voorwaarde is dan wel dat er een permanente organisatie komt voor de Sonsbeektentoonstellingen. Nu moet er voor iedere aflevering een nieuwe organisatie op poten worden gezet. Dat is kostbaar en weinig efficient aldus Grob.

Lijkt me inderdaad een goed voorstel maar ik zou dan eerst wel willen weten wat de tentoonstelling Arnhem nu oplevert. Niet alleen in direct financieel resultaat, maar met name ook in termen als naamsbekenheid en imago van de stad. Iemand enig idee of daar ook onderzoek naar wordt gedaan?

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Museumdirecteur wil vaker Sonsbeektentoonstelling"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*