ArtEZ-studenten presenteren expositie ‘Once in a Blue Moon’

Student Pien Maessen is een van de exposanten bij Once in a Blue Moon

Over een maand studeren de ArtEZ-studenten van Fine Art and Design in Education af met de expositie ‘Once in a Blue Moon’. Dit jaar trekken zij hun eigen plan tussen de andere afstuderenden. Met de naam ‘Once in a Blue Moon’ kiest de groep studenten een onderscheidende insteek. De titel is ontleend aan de blauwe maan, een fenomeen dat maar zelden voorkomt.

Het collectief van studenten – die volgend jaar het werkveld in zullen stromen als overdragers van kunst en cultuur – zien het afstuderen als een blauwe maan. Mirthe de Leeuw, een van de studenten, omschrijft de kern: “in de tentoonstelling Once in a Blue Moon zijn de regels ongeschreven en spreekt het werk de taal van de uitzondering.”

Bij de organisatie van de tentoonstelling worden de studenten bijgestaan door curatoren Heske ten Cate en Yasmijn Jarram. Daarnaast geeft grafisch ontwerper Sido Dekker de catalogus vorm, waar het eindexamenwerk in woord en beeld uiteen wordt gezet voor de bezoeker. Het randprogramma van de tentoonstelling is veelzijdig: zo is er onder andere een speciale gast die de expositie opent op woensdag 4 juli, is het mogelijk om een bijzondere audiotour te beluisteren en zal er een panelgesprek worden gehouden over kunsteducatie.

Crowdfunding

De studenten doen er alles aan om de expositie tot een groot succes te maken. Zij vonden sponsors en verwerven ook financiële bijdragen via een crowdfundingactie. Via de crowdfunding website www.voordekunst.nl ‘Graduation Show FADE ArtEZ ’18 dachten zij 2.500 euro te verwerven, maar dat bedrag werd al na twee dagen gehaald. Student Matteo Bal: ‘Hoe meer we binnenkrijgen, hoe meer we kunnen doen. We hopen daarom dat ook de inwoners van Arnhem willen bijdragen aan dit project. Als je meedoet, kun je rekenen op mooie tegenprestaties, waaronder kunstwerken van Rinke Nijburg en Pieter van Evert, een persoonlijke rondleiding en een ‘Once in a Blue Moon’ pakket.’

De tentoonstelling ‘Once in a Blue Moon’ wordt op woensdag 4 juli geopend en is te zien tot en met zondag 8 juli. De studenten staan klaar om de bezoekers te woord te staan en te vertellen over de projecten waarmee zij dit hele jaar bezig zijn geweest.

locatie ArtEZ, Rietveldgebouw
Onderlangs 9, 6812 CE Arnhem

Reacties