BankGiro Loterij: Arnhem in de prijzen

Onze Arnhemse Eusebiuskerk en het Nederlands Openluchtmuseum! Vandaag, dinsdag 20 februari ontvingen zij veel euro’s op het Goed Geld Gala in Amsterdam van de BankGiro Loterij. Vorige week werd directeur Petra van Stijn van de Eusebiuskerk in Arnhem al door BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Borsato verrast met een schenking van 500.000 euro. Vandaag kreeg ook het Openluchtmuseum zijn prijs.

Eusebius

De Eusebiuskerk is beeldbepalend voor Arnhem en al meer dan vijfhonderd jaar een icoon, niet weg te denken uit het stadsbeeld. Sinds 2009 wordt de kerk ingrijpend gerestaureerd, noodzakelijk om het gebouw weer in een goede bouwkundige staat te brengen. De bijdrage van de BankGiro Loterij is specifiek bestemd voor de zij-entrees en de museale presentatie. De herinrichting moet in 2019 zijn voltooid, dan vindt de herdenking van 75 jaar Slag om Arnhem plaats waarbinnen de Eusebius een centrale rol speelt.

Nederlands Openluchtmuseum

Naast de Eusebiuskerk kregen ook andere Gelderse culturele instellingen een bijdrage van de BankGiro Loterij. Zo kreeg het Nederlands Openluchtmuseum een bedrag van 953.101 euro. Een overzicht is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen meer naar 74,8 miljoen euro

In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland.

Reacties