Vijf ton extra voor de Eusebius

De week van de Eusebiuskerk kan niet meer stuk. Maandag stond de BankGiroLoterij op de stoep met een gigantische envelop. De restauratie van de Eusebius gaat in volle vaart vooruit nu zowel de regering, de provincie als de gemeente geld hebben gegeven om de restauratie van de toren te voltooien. Met deze schenking schiet het nóg meer op!

BankGiro Loterij

De Eusebius had in 2017 een aanvraag ingediend voor het aanbrengen van zijentrees in het schip en infrastructuur voor de herbestemming van het schip te realiseren. De toegang van de grafkelders wordt verbeterd, een museumwinkel kan ingericht worden, de akoestiek in de Raadskapel en de toegang van de hoofdentree kunnen met het geld verbeterd worden.

De aanvraag van de vergunning is in voorbereiding, er wordt op zo kort mogelijke termijn een planning gemaakt om de werkzaamheden uit te voeren.

In ieder geval voor september 2019, 75 jaar herdenking Slag om Arnhem, zullen de plannen gerealiseerd worden.

Belangrijke steun voor cultureel erfgoed Nederland

De schenking aan de Eusebiuskerk in Arnhem is alvast bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 20 februari plaatsvindt in het Singer Laren. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dan een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder de Eusebiuskerk.

Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Trouwens: aankomende zondag DANSMATINEE én ORGELCONCERT

Op zondag 18 februari is de eerste Dansmatinee van het seizoen in de Eusebiuskerk. Op de royale zwevende houten vloer in de prachtige ambiance kan men heerlijk stijldansen. Zowel oud als jong en beginners en- gevorderden zijn van harte welkom om de dansvloer te betreden. De deur gaat open om 13.15 uur en het dansen begint om 13.30 uur en eindigt om 15.45 uur. De entree is € 6 incl. een kopje koffie of thee. De Eusebius is rolstoelvriendelijk. Kijk voor meer informatie op eusebius.nl/dansmatinee

Vanaf 16.15 uur klinken op het Strumphlerorgel voor de liefhebber twee werken van vier verschillende componisten uit de barok en de romantiek, gespeeld door stadsorganist Johan Luijmes. De kerk is verwarmd, de bijdrage vrijwillig.

Foto – Jurgen Jacob Ladder

Reacties