Benthem Crouwel mag nieuwe vleugel Museum Arnhem ontwerpen

Het bureau Benthem Crouwel Architecten uit Amsterdam mag het ontwerp maken voor de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem. Daartoe heeft een beoordelingscommissie unaniem besloten.

De beoordelingscommissie kon kiezen uit vijf verschillende ontwerpen. Die werden eerder deze maand gepresenteerd. Het ontwerp van Benthem Crouwel, ‘de Stadsveranda’ is daaruit dus als beste uit de bus gekomen. Meer over het ontwerp is hier te lezen. De vijf verschillende ontwerpen waaruit gekozen kon worden, vind je hier.

In haar juryrapport roemt de commissie “de helderheid en de eenvoud van het ontwerp”. Waardering is er verder voor “de prettige uitstraling, het ontzien van de stuwwal en de briljante vondst van een openbaar toegankelijke veranda in de nieuwbouw”.

directeur Saskia Bak van het museum is blij met de keuze. “Wij zijn buitengewoon enthousiast over de visie. Het biedt mogelijkheden om prachtige tentoonstellingen te maken. Daarnaast wordt Museum Arnhem een fijne plek om te verblijven én om vrije tijd te besteden. Ook inspireert de visie meer te doen met cross-overprogrammering. Wij kijken ernaar uit onze bezoekers behalve in de zomer, ook in de winter volop te laten genieten van de beeldentuin.”

Programmering
De zalen van Museum Arnhem moeten geschikt zijn voor één enkele grote expositie, maar ook voor verschillende kleine. Een goede museumroute, bereikbaarheid van voorzieningen en zichtbaarheid zijn belangrijk. In de visie van Benthem Crouwel “maken de zalen een goede programmering mogelijk”, aldus de commissie.

Expositieruimte
Met de bouw zal op basis van de huidige inzichten eind 2017 begonnen worden. De vernieuwing kost ruimt elf miljoen euro. Daarvoor krijgt het museum er 550 vierkante meter expositieruimte bij. Ook komt er een nieuwe entree en worden de publieksfaciliteiten verbeterd.

Benthem Crouwel is een gerenommeerd architectenbureau. Het was eerder onder andere verantwoordelijk voor de vernieuwing en uitbreiding van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

betnhem1

benhtem2

benthem3

Foto’s: Bureau Benthem Crouwel.

Reacties

Geef een reactie on "Benthem Crouwel mag nieuwe vleugel Museum Arnhem ontwerpen"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*