Binnenstadskoor in het Spijkerkwartier – open repetitie avond

Kom én zing mee op vrijdag 2 maart 2017: 20.00 – 22.15 uur: Het Binnenstadskoor (BSK) heeft in die 35 jaar een hele ontwikkeling doorgemaakt. Maar de betrokkenheid bij de samenleving, waarin waarden als gerechtigheid, vrede, emancipatie, solidariteit en de zorg voor het milieu centraal staan, is gebleven.

De jonge dirigent

Vrijdagavond is onze vaste zangavond en repeteren we onder de energieke leiding van onze dirigent Mathijs Dubbeldam (1991). Mathijs deed ArtEZ Conservatorium, studeert nu koordirectie in Utrecht en naast het dirigeren van vier koren heeft hij al verschillende projecten van koren geleid.

Vijfendertig jaar zingen

Het koor is in de jaren ’80 ontstaan als ‘strijdlieden’ koor. Die beginperiode klinkt tot op heden door in onze Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse nummers. Het repertoire bestaat nu uit 4-stemmige wereldmuziek, maatschappelijk betrokken liederen, sfeer- en gelegenheidsmuziek (‘Nederlands, Afrikaans, Zuid-Amerikaans, Jiddisch, noem maar op’). Plezier in samen zingen staat daarbij voorop. ‘We treden een keer of 6 per jaar op. We worden vaak gevraagd door maatschappelijke organisaties om te zingen bij een speciale happening. We vinden het leuk om speciaal voor zo’n optreden een toepasselijk lied te maken,’ aldus de website van BSK.

Heel Arnhem

Ondanks dat de naam wat anders suggereert, komen de leden van het koor uit heel Arnhem. ‘Wij, 20 koorleden, zijn op zoek naar enthousiaste mensen die ons koor willen versterken.’ De open repetitieavond op vrijdag 2 maart (in basisschool “de Sterrenkring”, Blekerstraat 2 Spijkerkwartier te Arnhem) is dé gelegenheid om eens kennis te maken met ons koor.

—-

Verdere info kun je lezen op onze website www.binnenstadskoor.nl. Heb je dan nog vragen: mail naar info@binnenstadskoor.nl.

 

 

Reacties