Voor wie van de natuur houdt: IVN excursie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op zondag 25 februari om 14.00 uur start een IVN-excursie vanaf de parkeerplaats bij de Villa Saksen Weimar (voormalige kazerne) door en over Monnikenhuizen en Hoogte 80. De gidsen vertellen je alles over de omgeving en haar geschiedenis.

Monnikenhuizen en Hoogte 80

Monnikenhuizen en stadspark Hoogte 80 liggen aan de groene rand van noordoost Arnhem. De wijk is genoemd naar het klooster Monnikenhuizen dat in 1342 gesticht werd en rond 1580 werd verwoest. Het park Hoogte 80 kenmerkt zich door een spectaculair uitzichtpunt (77,5 meter boven NAP) dat uitkijkt over het oostelijke gedeelte van de stad, de IJssel en de Liemers. Verder aan de horizon zijn op heldere dagen het heuvelachtige Montferland, de heuvels van het Reichswald en de steden Kleef en Nijmegen zichtbaar.

Hoogteverschillen

Om 14.00 uur start een IVN-excursie vanaf de parkeerplaats bij de Villa Saksen Weimar (voormalige kazerne), Weg achter het Bos 25. Liefhebbers kunnen het verschil in hoogte al wandelend ervaren. Tijdens het wandelen vertellen IVN-natuurgidsen je van alles over de omgeving.

De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur, deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. IVN Arnhem doet nog veel meer in Arnhem.

Reacties