Broek in de Pan, een rijdende keuken in de wijk

Broek in de Pan is een rijdende keuken die vanaf 16 maart vijf weken lang drie dagen in de week door het Arnhemse Broek reist. Op centrale plekken in de wijk worden bewoners uitgenodigd om mee te komen koken en verhalen te vertellen. Samen met de verhalenkok gaan zij aan de slag. Als de gerechten klaar zijn, mag het publiek komen proeven. Bovendien zal een muzikant speciaal voor de gastkok het geheel opluisteren met speciaal voor hem gecomponeerde muziek.

Verhalenkok

Yvonne Laan zal alle dagen in en om de mobiele keuken te vinden zijn. Zij is voormalig postbode, bewoonster van het Arnhemse Broek en bovendien theatermaakster. ‘Ik ben echt een verhalenmevrouw; toen ik postbode was verzamelde ik al verhalen van mensen die op mijn pad kwamen. Koken en samen eten is de ultieme situatie om mensen samen te brengen, te ontmoeten en verhalen te verzamelen.’ Bewoners van het Arnhemse Broek kunnen dus aangesproken worden door Yvonne met de vraag hun favoriete recept met haar en het publiek te delen. Daarnaast zal o.a. muzikant Wim Hilgeman zich even zo goed laten voeden door de verhalen die hij hoort. Terwijl het publiek aan het einde van het kookfeest aan het proeven is, zal hij de gastkok bedanken met een heel speciaal en theatraal stukje muziek.

Wekelijks koken

Bij de onthulling van de door leerlingen van de Paulusschool gemaakte bewoners BANK bij de Blokhut in het Arnhemse Broek, spraken bewoners in het voorjaar van 2017 enthousiast de wens uit er eens per week samen te koken. Dit initiatief is erg kansrijk en andere bewoners kwamen, ondersteund door de cultuurmakelaar van het Kunstbedrijf, met dit artistieke antwoord op het geluid. De culturele diversiteit van het Arnhemse Broek zal vertegenwoordigd zijn in de favoriete recepten die we gaan proeven en de muziek die we zullen horen!

Afsluiting

Nieuwsgierige buurtbewoners kunnen zelf een steeds grotere rol pakken: eerst eens even komen proeven, daarna zelf koken en uit eindelijk een van de koks worden in de wekelijkse keuken van de Blokhut. Buurtbewoners die komen eten en genieten van het samenzijn, vormen de belangrijkste groep helpers; zonder klanten geen keuken! Bij de feestelijke afsluiting op 21 april toert de mobiele keuken nog een maal door de wijk om alle koks en gerechten op te halen voor de opening van de Blokhut keuken.

Wanneer, voor wie, waar?

Bewoners van alle leeftijden zijn welkom op vrijdag 16 maart bij de Symfonie tijdens het (W)Eetcafé. Daarna volgen 22,23,24 maart / 29,30,31 maart / 5,6,7 april / 12, 13 april / 19,20 april – ergens in het Arnhemse Broek! Op 21 sluiten we samen af in de Blokhut.

Volg de mobiele keuken op www.facebook.com/broekindepan

Reacties