Cito verhuist naar Station Arnhem

Na UVIT is Cito, het instituut voor toetsontwikkeling in Arnhem, de volgende nieuwe bewoner van het stationsgebied in Arnhem.

Vanmorgen wist de Gelderlander te melden dat Cito overweegt te verhuizen naar een nog te bouwen kantoor ten noorden van NS Station Arnhem. Cito is daarvoor in onderhandeling met projectontwikkelaar Eurocommerce, die vanaf midden volgend jaar drie kantoren bouwt aan de Amsterdamseweg.

Het Cito groeit uit zijn jas aan de Nieuwe Oeverstraat. De toetsenontwikkelaars hebben hun oog laten vallen op het grootste kantoorpand (K8, 9.000 vierkante meter) dat als onderdeel van project Arnhem Centraal ten noorden van het station wordt gebouwd. Het kantoor verrijst in de hoek tussen de Amsterdamseweg, de Bovenbrugstraat en de treinsporen. Onder het gebouw komt de openbare fietsenstalling die bij het station is voorzien.

Behalve het kantoor voor Cito bij het station bouwt Eurocommerce nog kantoren in de hoek Amsterdamseweg/Brandtsenstraat en verderop in oostelijke richting langs de Amsterdamseweg, tegenover de ‘achteringang’ van het station. Het gaat in totaal om 25.000 vierkante meter kantoren.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Cito verhuist naar Station Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*