De eerste Arnhem Urban Trail: belevingsloop

Foto: Luka de Kruijf

Hardlopen of wandelen door Musis Sacrum en andere bijzondere gebouwen. Het kan, tijdens een nieuw sportevenement dat Arnhem aandoet: de Arnhem Urban Trail. Op zondag 25 november leidt een 5 km en 10 km lang parcours dwars door de mooiste gebouwen van de binnenstad. Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en de stad op een andere manier wil leren kennen, is de eerste Arnhem Urban Trail een absolute must.

De Urban Trail is geen klassieke loopwedstrijd, maar een belevingsloop. Het gaat daarbij niet om de tijd, die wordt niet gemeten, maar om de beleving van de stad. Deelnemers komen zo op plekken die normaalgesproken niet op deze manier toegankelijk zijn.
“De route voert deelnemers onder meer door Musis Sacrum, het geheel gerenoveerde concertgebouw dat begin dit jaar is heropend. De nieuwe Parkzaal krijgt een mooie rol in het parcours”, zegt Sigrid van der Toorn, organisator van de Arnhem Urban Trail. “De Arnhemse sportschool Het Sportlokaal met vintage jaren ’30 uitstraling is wellicht minder bekend, maar ook daarmee gaan de lopers kennismaken.” De start- en finishlocatie en andere spectaculaire gebouwen blijven nog even geheim en worden de komende tijd onthuld.
Wandelen of hardlopen
Deelnemers krijgen de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km. Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Tevens zijn wandelliefhebbers welkom om mee te doen. Wandelaars starten vroeg, zodat ze voldoende tijd hebben om de route op een lager tempo af te leggen.
Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag op www.arnhemurbantrail.nl. De lopers zullen in vijf startwaves, tussen 9.30 en 10.50 uur, vertrekken. Na de finish wacht de deelnemers een gratis ontbijt en een unieke Urban Trail medaille.

Reacties