Park Open 2018 gaat op indrukwekkende wijze van start

Foto: Facebook @parkopen

Park Open is back. Iets anders dan gewend, maar Park Open gaat dóór! De 28ste editie van Arnhems meest bekende zomerfestival gaat van start op zondag 17 juni. Met op het podium een fantastische line up van artiesten met internationale allure en lokale helden. Op de Ronde Weide natuurlijk, waar anders!

Ik-Jij-Wei

‘Je zondagmiddagen zitten deze zomer weer geramd. Thuisblijven is cool en groen is het nieuwe zwart. Jij en de wei; daar komt niemand tussen. Kinderen hoeven zich geen minuut te vervelen, foodtrucks bereiden verse happen en de bar tapt voortaan tot 20.00 uur. Zet een grote rode streep in je agenda op zondag 17 juni en zorg dat je erbij bent’ – aldus de nieuwe organisatie.

Anders dan anders: minder

Park Open zou na 27 jaar stoppen. Maar daar was de stad het niet mee eens, ‘Spontane krachten uit Arnhemse bevolking helpen Park Open’ – laten de vorige organisatoren via de Facebookpagina begin maart weten. Park Open had al jaren te maken met teruglopende subsidies en afnemende bar-inkomsten, het bestuur trok noodgedwongen de stekker er uit. De organisatie is nu overgenomen door Robin Hagen (World Living Statues, Sonsbeek Theater Avenue) en er hebben wisselingen in het bestuur plaatsgevonden. De verandering voor Arnhemmers zit hem vooral in de frequentie: niet meer dertien zondagen, maar maar eens per drie weken (17 juni, 8 juli en 29 juli).

Aan het einde van de zomer is er tijdens het Sonsbeek Theater Avenue van 9 tot en met 12 augustus een vierdaags Park Open festival.

Anders dan anders: langer

Voorheen was er muziek en bar tussen 14.00u en 17.00u. De 2018 edities beginnen eerder en eindigen later. Vanaf 12.00u zal de Ronde Weide toegankelijk zijn, de line-ups en bar gaan tot 20.00u door.

Line-up 17 juni

Jack and The Weatherman, internationaal succes kan niet uitblijven

Simon and Garfunkel hebben als inspiratiebron gediend, en gemixed met the Lumineers, begonnen ‘’Jack’’ Krikken en Sebastian Weerman ‘’ Weatherman’’ muziek te schrijven, maken en spelen. Jack and the Weatherman was geboren. Hun liedjes vieren de mooie aspecten van het leven en de hevige kwetsbaarheid daar weer van. Succes kon niet uitblijven. Inmiddels brachten ze onlangs hun 3e CD uit. Vol met prachtige, melodieuze songs met indringende teksten. Ze treden op in heel Europa en het gaat niet lang duren – buiten die grenzen. In het najaar wederom een clubtoer langs alle grote concertpodia. Maar nu eerst te zien op Park Open Ronde Weide.

Matthew Mole, Zuid Afrika’s grootste hitmaker: zomaar ineens op Park Open

Hoeveel geluk kun je soms hebben. Matthew Mole die in Zuid Afrika de ene na de andere prijs wint en de eerste artiest was die namens Zuid Afrika met zijn hit Home we Built op Itunes nr 1 stond. Hij is precies in Nederland voor zijn internationale tour en was nog vrij. Uniek en uiterst passend bij Park Open. Geïnspireerd door Mumford and Sons speelt hij zijn indyfolk muziek solo on stage. Want ook alleen kan hij (slechts 21 jaar) duizenden mensen in extase brengen. Matthew Mole: onthoud deze naam. Dit wordt een artiest van wereld allure.

Arnhems trots BOWE keert terug op Park Open

Hij mocht niet ontbreken in het rijtje Artiesten dat Park Open 2018 gaat openen. Deze Arnhemse songwriter en zijn band. In het verleden trad Boudewijn de Jong met zijn band al eens eerder in het voorprogramma van Park Open op. En toen al speelde hij de hoofdact bijna ondersteboven. Een uniek talent waar Arnhem trots op moet zijn. Onlangs bracht Bowe een Nederlandstalig nummer uit, ‘Rum Cola’ . Het nummer sloeg direct in als een bom. Zijn 6e single inmiddels van 2 albums.

Seagulls Belgie. Surfen op zonnige muziek

Seagulls bestaat uit twee creatieve broers die met hun muziek een relaxte chill-out sfeer opwekken. De jonge surfers uit Oudenburg zijn gewapend met zelfgemaakte gitaren, mondharmonica, stompbox en tal van percussie-instrumenten en brengen zonnige, aanstekelijke surfmuziek met een eigenwijze twist. Ze maken de eerste dag van Park Open Compleet. Met een indrukwekkend maar ook grappig optreden dat past in het prachtige rijtje namen van de eerst lange versie Park Open 2018.

De Arnhemse soultrain-queen Patricia Knijnenberg overgiet de eerste Park Open met een saus om je vingers bij af te likken. Easy listening, soul en disco. Memory lane was nog nooit zo lekker! En ja, die reusachtige beuken hebben toch echt al heel wat gezien in al die jaren …

Reacties