De Meester Gezel collectie is af: Nacht van de Mode

Meester Mirte Engelhart heeft in haar studio gezel Suzanne onder haar hoede gehad - Zefanja Hoogers

Tijdens de Nacht van de Mode op zaterdagavond 9 juni in het Modekwartier van Klarendal, presenteren leerlingen van het RijnIJssel college hun Meester Gezel Collectie die zij in co creatie hebben gemaakt. Tien weken samen in proces! De collectie is klaar en wordt eindelijk gepresenteerd aan publiek.

In maart is de tweede editie van het project Meester Gezel Klarendal van start gegaan. De jongeren presenteren hun collectie om 20.00u op Klarendalseweg 34 (voormalig Slaatje Bla).

Leren door te doen, leren door af te kijken

Wat is het Meester Gezel Principe? Jongeren, die een impuls kunnen gebruiken, participeren in een mode/ontwerp project. De jongeren (Gezel) worden gekoppeld aan een ondernemer (Meester) uit de Arnhemse wijk Klarendal en werken hier 10 x een dagdeel. Het Meester-Gezel traject wordt afgesloten d.m.v. een presentatie tijdens de Nacht van de Mode en een certificaat uitreiking. De bedoeling is dat de jongeren vanuit hun fascinatie een kledingstuk of product gaan ontwerpen en creëren. De Meester leert de Gezel nieuwe vaardigheden & technieken aan, die hij/zij nodig heeft. Uiteindelijk leren de gezellen hoe zij hun product – het idee daarachter – kunnen verwoorden.

Als gezel ben je jong (van geest) en eigenwijs. Je doet de dingen op je eigen manier. Je past aangeleerde technieken toe.

Nacht van de Mode

De gezellen zullen met hun meesters mee lopen in de feestelijke openingsparade die om 16u start op het Johnny van Doornplein (de hooflocatie van het FDFA). De parade eindigt om 17u op het Kazerneplein met een spectaculair openingsmoment. Daarna zullen de gezellen zich naar Klarendalseweg 34 bewegen, de hoofdlocatie van het Meester/Gezel project deze avond. Om 20u zullen zij daar hun collectie presenteren. Op deze locatie is tevens een fotopresentatie, fotograaf Zefanja Hoogers volgde de gezellen bij hun meesters vanaf maart, én zijn de hele avond deelnemers aanwezig om te vertellen over hun creaties.

Partners: Rijn IJssel en Stichting JAM

Dit jaar doen er 7 enthousiaste gezellen mee, via het MBO Rijn IJssel. Daarnaast is een Gezel aan het werk via Stichting JAM, een stichting die zich inzet voor jonge alleenstaande moeders. De Gezellen van het Rijn IJssel beslissen samen over vorm& kleurstellingen van de collectie. De ontwerpers uit het Modekwartier, zijn niet allemaal fashion ondernemers. Daarom zullen naast kleding ook sieraden, een huisstijl, print én een riem een plek krijgen in de Collectie. De Meesters uit het Modekwartier zijn: Bedtime voor Bonzo (Carolien Evers), Studio Mirte Engelhard, Chris Meijers Collectie, Studio KlareTaal (Judith Septer ), Nikki Giling Accessoires, Het Paradijs (Esther H√∂rchner) en Marlies Dinnissen Sieraden.

We zien u graag, zaterdag 9 juni, om 20.00 op de Klarendalseweg 34 om de collectie van de Gezellen te komen bekijken.

Op donderdag 14 juni ontvangen de gezellen hun certificaat, om 17.00 in Rozet (3e etage), met als speciale gast: David Paulus. Ook hier bent u van harte welkom.

Het Meester Gezel project is een samenwerking tussen de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf ROZET Arnhem, Rijn IJssel, Gemeente Arnhem, Stichting JAM en de ondernemers in het Modekwartier.

facebook.com/MeesterGezelKlarendal

instagram.com/meester.gezel.klarendal

Reacties