Van Wateroverlast naar Waterpret – 1000 fonteinen op de Geitenkamp

Waterspuwers-spektakel op het H80 festival - Zefanja Hoogers

Op zaterdag 30 juni kunnen we tussen 14.00u en 16.30u een spectaculair waterspektakel op het Schutterbergplein verwachten in de wijk Geitenkamp. De wijk wordt tussen nu en 2019 voorzien van een nieuw rioleringsnetwerk. En dat is met de grote hoogteverschillen op ‘de Bult’ hard nodig. De werkzaamheden zorgen voor overlast, maar bieden ook kansen. Tijdens de markt worden wijkbewoners geprikkeld ook zelf iets bij te dragen: van wateroverlast naar waterpret!

Waterspuwers

Niet al het regenwater hoeft in de riolering te verdwijnen. Het kan het afgekoppeld worden om te gebruiken voor andere doeleinden, zoals planten, zomerzwembadje of auto wassen. Productontwikkelaar Luuk Wienk heeft op het Hoogte80 festival met bezoekers zelf ontworpen waterspuwers laten maken (foto). Ook tijdens de markt zal er weer een workshop zijn. Maar spannender: deze dag zal een eerste regenpijp doorgezaagd worden om met een waterspuwer regenwater mee af te koppelen! De Geitenkamp zal uiteindelijk voorzien zijn van 1000 fonteinen!

Schatgravers

In de straten die vanwege de werkzaamheden open liggen, trekken acteurs Wim Hilgeman en Stefan Papp (foto) al vanaf 2016 met de mannen van aannemersbedrijf Dusseldorp bij de schaftkeet in. Als Schatgravers werken zij op de openliggende straten en zoeken er schatten onder de grond, maar ook achter de voordeuren van de bewoners – de verhalen over het leven in de straat. Deze verhalen hebben zij als ‘Parels op de Bult’ al twee edities van het Hoogte80 festival mobiel ten tonele gevoerd. Zij zijn hun ervaringen ondertussen aan het vloggen en we kunnen van de nieuwe ‘Parels op de Bult’ in de Bouwbios meegenieten. Maar bovenal: de wijkmarkt op 2 juni zal theatraal door de Schatgravers worden geopend én omlijst.

Tuinontwerpwedstrijd

Wijkbewoners kunnen die dag ook ontdekken hoe ze hun tuinen klimaatbestendiger inrichten. Atelier BenA heeft een toolbox ontwikkeld met maatregelen voor het waterbestendig maken van je tuin. Er wordt ook een tuinontwerpwedstrijd gehouden, waarmee leuke prijzen te winnen zijn.De winnaar hiervan wordt na de zomervakantie bekend gemaakt.

Partners

Tijdens de wijkmarkt zullen er versnaperingen te vinden zijn, gesponsord door de COOP, Enjoy & Learn, KoffieKaffee de Beijer en Scala. Ook zullen we een foto-expositie kunnen zien van het project ‘Mijn Watertuin’. ‘1000 fonteinen op de Geitenkamp; van wateroverlast tot waterpret’ is een samenwerking tussen de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf Arnhem/Rozet, Gemeente Arnhem, aannemersbedrijf Dusseldorp, meerdere ondernemers en vooral Bult-bewoners.

Reacties