De zomer van 2019 onder de John Frostbrug

© Zefanja

Op de Stadsblokken onder de oude brug, zullen dit seizoen weer vele festivalgangers Arnhem komen bezoeken. Het worden er steeds meer: dit jaar staan er drie grote muziek festivals gepland.

Feestbeestenfestival 11 mei – eerste editie

Voor de liefhebbers van Nederlandstalige muziek: op zaterdag 11 mei vind het gezelligste festival van het jaar plaats op Stadsblokken in Arnhem – zo zegt de website.

Het beste van de thema’s 90’s, Levenslied & Feest, speciaal geselecteerd voor de échte FEESTBEESTEN! Geproduceerd door de gebroeders Hartkamp, vergezeld van smartlap leeuwenkoning Ronnie Ruysdeal, feesttijgers Party Animals en vele andere FEESTBEESTEN zoals John West, Het Feestteam, Jody Bernal, Django Wagner, Joey Hartkamp en Henk Dissel.

In 2015 werd FeestBeesten gelanceerd. De Arnhemse gebroeders Hartkamp (zonen van tekstschrijver en producer Emile Hartkamp) zitten achter het Feestbeesten Festival, Joey is onderdeel van de line-up. Hun concept FEESTBEESTEN is al 3 jaar uitverkocht op uiteenlopende locaties, voornamelijk zalencentra in de regio: van 1200 kaarten naar 10.000 kaarten!

 

Free Your Mind festival 1 juni – zestiende editie

Voor de liefhebbers van dance: Free Your Mind festival vond voor het eerst plaats in 2004 op de eerste zaterdag van juni. De naam Free Your Mind is ontstaan om op de plek waar het festival gehouden wordt, de historische grond aan de oevers van de Rijn waar tijdens de tweede wereldoorlog de slag om Arnhem is uitgevochten, duizenden feestgangers vrij kunnen feesten.

Samen met Awakenings, Dancevalley en Mysteryland behoort het festival ondertussen tot de gevestigde orde: als één van de eerste en meest gevestigde dancefestivals in Nederland en nog steeds het snelst groeiende underground festival in het oosten.

Verwacht: dj’s als Kölsch, Boris Brejcha, Henrik Schwarz en Sasha en 18.000 bezoekers

De organisatie was tot enkele jaren geleden in handen van Hagen events, zelf gehuisvest op de Stadsblokken. Vanaf 2012 zijn daar meerdere Arnhemse partijen bij betrokken. Het festival voert PR in voornamelijk Engels: ‘Free Your Mind, the rest is bound to follow!

ASM festival 31 augustus – tweede editie

Voor de liefhebbers popmuziek: Het ASM Festival op 31 augustus is een festival met een lokaal karakter, maar een landelijke allure. Naast de fantastische muziek en het lekkere sfeertje, kun je op ASM Festival ook heerlijk eten bij regionale foodtrucks.

De afkorting ASM staat oorspronkelijk voor Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij. Dit was ooit de grootste opdrachtgever van Arnhem, gevestigd op de Stadsblokken. Om deze geschiedenis niet te vergeten, de locatie te eren en natuurlijk om het leven te vieren.

Guus Meeuwis, Racoon, Ilse DeLange, DI-RECT, Lucas en Steve en Davina Michelle zullen te zien op de tweede editie van het ASM Festival in Arnhem.

De organisatie is in handen van BOD Events uit Dordrecht. Zij organiseren muziekevenementen door het hele land.

Zie verder: ASMfestival.nl

Voor de liefhebbers van theater

Toneelgroep Arnhem – Atkritka

Van 16 t/m 19 mei en 21 mei 2019 zal Toneelgroep Arnhem de surrealistische voorstelling Atkritka spelen op Stadsblokken. Zet het alvast in je agenda!

VerWarMe!

Cirque de la Liberté is te zien van 12 t/m 30 juni 2019 in de ASM-Haven.

NB: Festival De Luie Hond is na twee edities 2015 en 2016 op de Stadsblokken, ondertussen op tournee door de stad.

Reacties