Dramatische seizoensstart Vitesse

In een matig bezet Gelredome heeft Vitesse haar openingswedstrijd van het seizoen 2008-2009 met maar liefst 4-0 verloren van FC Groningen. De wedstrijd was koud begonnen of de Arnhemmers keken al snel tegen een achterstand aan door een zondagsschot van rechtsback Sepp de Roover: zo’n mooie goal maakt hij waarschijnlijk nooit meer.
In het vervolg van de wedstrijd oogde Vitesse krachteloos: veel foutieve passes en misverstanden bij de vleet. Santi Kolk trof nog wel de buitenkant van de paal, maar best was het niet. FC Groningen viel trouwens ook tegen. Het beslissende moment in de wedstrijd was een misverstand tussen keeper Piet Velthuizen en Frank van der Struijk, hetgeen de verdediger een directe rode kaart opleverde en een strafschop die feilloos werd binnengeschoten.

Een tweede penalty en een fraaie knal van ex-Vitessenaar Levchenko bepaalden de eindstand op 0-4, omdat de gasten verzuimden de score verder uit te bouwen. Veel fans verlieten bedrukt het stadion, waarin een desolate sfeer hing. En terecht, ik heb het lang niet zo slecht gezien en het vertoonde spel gaf weinig hoop.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Dramatische seizoensstart Vitesse"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*