Ecowijk de Kiem, bouw start medio 2018

In het noorden van de wijk Schuytgraaf in Arnhem komt een gloednieuwe ecowijk. Duurzaam voor mensen, duurzaam voor de aarde en duurzaam voor de portemonnee. Vijf groepjes architecten en kleine bouwpartijen ontwerpen samen met de bewoners een prachtige nieuwe woon- en leefomgeving.

Onlangs is het eerste koopovereenkomst getekend in ecowijk De Kiem, deze nieuwe autoluwe ecologische buurt in Schuytgraaf. Het huis wekt zijn eigen energie op en wordt duurzaam gebouwd. Het is ontworpen door D+B architecten, één van de initiatiefnemers van de ecowijk. Ruim twee jaar na de start van het overleg met de gemeente is de handtekening door de eerste kopers gezet.

“Wij vinden een duurzame woning belangrijk”
Eerste koper Sjoerd van der Meer: “Wij wonen al in Schuytgraaf en zochten een nieuwe woning. Deze woning (een Ideale Woning, red.) sprak ons direct aan, duurzaam wonen vinden we belangrijk. Het is een mooi huis met veel mogelijkheden voor indeling, meer dan wat je in standaard nieuwbouw kunt. Samen met de architect kunnen we er écht onze eigen woning van maken.”

Samenwerking bouwers en bewoners
De ontwikkeling van een buurt als De Kiem past zeer goed in de ambities van Arnhem. Met het programma Energy Made in Arnhem zet de stad onder andere in op een duurzame leefomgeving. Ecowijk De Kiem wordt gerealiseerd door bouwers en bewoners die op alle vlakken van duurzaamheid samenwerken. Niet alleen het huis, maar ook de buitenruimte wordt gezamenlijk vormgegeven.

Over ecowijk De Kiem
Ecowijk De Kiem maakt deel uit van de in Schuytgraaf gelegen Locatie 3.0. De buurt wordt ontwikkeld door kleine bouwpartijen die in teamverband collectief samenwerken. Elke groep bestaat uit gespecialiseerde, vaak regionaal werkende bedrijven die duurzaam bouwen. Een van die teams is D+B Architecten uit Arnhem dat samen met Kuijpers Bouw uit Heteren de Ideale Woning in ecowijk De Kiem ontwikkelt. In totaal worden er 60 woningen gebouwd. De bouw start medio 2018.

Beeld: van De Ideale Woning als één van de vijf woontypes, worden er in ecowijk De Kiem rondom een gemeenschappelijke tuin 15 gebouwd.

Lees verder nog veel meer op de website van ecowijk de Kiem.

Reacties