Eerste visualisatie Jansbeek voltooid

De Italiaanse streetpainter Ruben Poncia heeft zijn eerste 3D-visualisatie van de Jansbeek voltooid. Voor de deur van Dudok op het Jonas Daniël Meijerplein heeft de kunstenaar uitgebeeld hoe de gemeente de Jansbeek volgend jaar weer boven de grond wil halen.

Komende week maakt Ruben Poncia nog een 3D-tekening van de Jansbeek. Die komt op het Kerkplein bij de fontein ter hoogte van de Bakkerstraat. De streetpainter is van 22 tot en met 25 mei aan het werk.

De 3D-tekeningen zijn gebaseerd op het ontwerp van Buro Poelmans Reesink voor het terugbrengen van de Jansbeek in het centrum. De gemeente wil eind dit jaar beginnen met de voorbereidingen van het project. Eind 2017 moet het project om de Jansbeek terug te brengen in het centrum voltooid zijn.

De Jansbeek wordt zichtbaar gemaakt in de Beekstraat, Broerenstraat, Jonas Daniël Meijerplein, Kerkplein en de Nieuwstraat.

Met het bovengronds brengen van de historische Sint Jansbeek gaat de wens van veel Arnhemmers in vervulling. In de vroege middeleeuwen was de Jansbeek de belangrijkste levensader van Arnhem.

Foto: Molenplaats Sonsbeek.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Eerste visualisatie Jansbeek voltooid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*