Eindelijk Eusebius’ Disneyfiguren van dichtbij te zien

Boven de wijzerplaten van de klok op de westelijke gevel van de toren van de Eusebius, steken acht balken uit, waar beeldhouwer Henk Vreeling in de jaren 60 als versiering van de toren stripfiguren uitgehakt heeft. Tot zover geen nieuws. De figuren zijn vanaf 16 maart voor het publiek van dichtbij te bekijken zijn vanaf één van de glazen balkons.

Opening glazen balkons

Donderdag 15 maart worden de glazen balkons aan de Eusebiuskerk in Arnhem geopend met een adembenemende actie door wethouder Gerrie Elfrink. Gedeputeerde Josan Meijers verricht van binnenuit de openingshandeling. Om 12:15 zal de opening buiten vanaf de zijde van het stadhuis te zien zijn. Deze twee spectaculaire glazen balkons met zelfs een bodem van glas geven een geweldig uitzicht over Arnhem en omgeving.

Restauraties

Het werk van Vreeling had een restauratie nodig. Na de oorlog plaatste hij de hoofden van Disney’s Zeven Dwergen, Tom Poes en Olie B.Bommel hoog aan de toren. Dit tot grote onvrede van dominee Foeke, hij weigerde dan ook de rekening te betalen. Daarop plaatste de beeldhouwer de hoofden van Foeke en de voorzitster van de Protestante Gemeente tussen de Zeven Dwergen. We kunnen het nu allemaal van dichtbij bekijken.

Openingsactie

De glazen balkons op 63 meter hoogte zijn te bereiken met de panoramalift via de kerktoren, een kaartje kost € 7,50. Kinderen 50% korting. De torens zijn voor het publiek geopend vanaf 16 maart.
In het weekend van 17 en 18 maart is er een openingsactie, voor € 2.50 zijn de balkons te bezoeken, kinderen onder begeleiding gratis.

Reacties