Officiële opening FNV Vakbondshuis Arnhem

ARNHEM – Vandaag, zaterdag 3 maart 2018, is het Vakbondshuis van de FNV aan de Velperbuitensingel 8 officieel geopend. De openingshandeling werd vanmiddag om 14.00 uur verricht door het jongste FNV-lid in de regio, wethouder Ine van Burgsteden en de algemeen-secretaris van de FNV, Ingrid Rep door ballonnen met confetti door te prikken.

FNV rolt sinds mei 2016, toen het eerste vakbondshuis in Nijmegen werd geopend door voormalig voorzitter Ton Heerts, haar vakbondshuizen over het hele land uit. Een vakbondshuis is een levendige ontmoetings- en werkplek voor (kader-)leden, medewerkers van de FNV en andere geïntersseerden met vaste openingstijden.

‘De vakbondshuizen zijn onze haarvaten in de samenleving, dichtbij mensen. Hier komen onze leden en bestuurders van Lokaal FNV én uit alle FNV-sectoren bij elkaar om over lokale en regionale, maar ook internationale zaken te overleggen op het gebied van werk, inkomen en zorg’, aldus Ton Heerts bij de opening van het eerste vakbondshuis in 2016, de eerste van de 35 geplande vakbondshuizen die de FNV realiseerde. Met de officiële opening van het Vakbondshuis Arnhem is de bond halverwege met de uitrol.

Dichtbij en ontmoeten waren ook de woorden die voorkwamen in de toespraken van zowel Wethouder Ine van Burgsteden (portefeuille werk en inkomen), Algemeen Secretaris Ingrid Rep van de FNV en Voorzitter VNO-NCW Gelderland en regio Arnhem-Nijmegen Marcel Hielkema. Deze partijen werken al geruime tijd samen in het Regionale Werkbedrijf. Rep benadrukte in haar toespraak dat het Vakbondshuis Arnhem voor iedereen openstaat als werk- of vergaderplek.

In een vakbondshuis passen alle reguliere kaderactiviteiten, zoals vergaderen, acties voorbereiden en spreekuren houden voor advies aan leden. Door de locatie en inrichting van een vakbondshuis wil de FNV zichtbaar, uitnodigend en dichtbij zijn. Dat dichtbij zijn heeft ook te maken met de decentralisatie van overheidstaken naar bijvoorbeeld regio’s en gemeenten.

Spreekuur Werk & Inkomen
Op de nieuwe locatie kunnen FNV-leden ook terecht met vragen op het gebied van werk en inkomen. Iedere dinsdag van 19.00 – 21.30 uur en iedere vrijdag van 10.00 – 14.00 uur is er een inloopspreekuur. Maar leden kunnen ook telefonisch (088-3680368) of online een afspraak maken voor een andere dag en tijdstip. Deze spreekuren worden al sinds juni 2017 op de nieuwe locatie gehouden.

Op zaterdag 19 mei a.s. organiseert het Vakbondhuis Arnhem een open dag voor alle geïnteresseerden.

Hieronder een fotoreportage van de opening:

Ine van Burgsteden (Gemeente Arnhem)

Ingrid Rep (FNV)

Marcel Hielkema (VNO-NCW)

 

Reacties