Europese Spelen voor bedrijven naar Arnhem

De Europese Spelen voor bedrijven worden in 2021 in Arnhem georganiseerd. Dat is zondag 5 juni besloten door het organiserend comité in Palma de Mallorca. De gemeente Arnhem troefde daarmee de andere kandidaat Bordeaux af.

De Europese Spelen voor bedrijven zijn niet zo heel bekend. Toch worden de spelen al sinds 1977 georganiseerd. De eerste editie vond plaats in Eindhoven dankzij initiator Philips.

Sport was voor Philips destijds een belangrijk middel om werknemers die uit heel Nederland kwamen te verbinden. Het evenement is sindsdien elke twee jaar georganiseerd en uitgegroeid tot een evenement met gemiddeld 6.000 werknemers uit meer dan 20 landen en 20 verschillende sporten.

Economische impact
Volgens Sport&Zaken, die de bid van Arnhem promootte, hebben de spelen een grote economische impact hebben op de regio Arnhem.
“De 6.000 werknemers en sportievelingen verblijven gedurende de games, vaak met partner, een kleine week in Gelderland.”

De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem zijn dan ook belangrijke supporters van het bid. Jan Markink, gedeputeerde Sport provincie Gelderland: “Met deze Europese Spelen voor bedrijven kunnen we een mooie ‘boost’ geven aan bedrijfssport in Gelderland. Dat is goed voor het welzijn van werknemers en werkgevers! Weer een stap op weg naar een gezonde Gelderse samenleving.”

Sport-wethouder Gerrie Elfrink reageerde blij toen hij via Twitter hoorde dat de spelen naar Arnhem komen. “Yes!!! Well done! Kan haast niet wachten tot 2021 is”, twitterde de SP-er.

Hoeveel de organisatie van de spelen de gemeente Arnhem kost, is nog niet bekend.

Over sport&zaken
Meer dan de helft van de ruim 7 miljoen werknemers in Nederland heeft het te druk om te sporten of geen motivatie om te sporten. En dat terwijl sport een belangrijke bijdrage levert aan onder andere ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht. Hoe krijg je werknemers in beweging? Hiervoor ontwikkelt sport&zaken samen met sportbonden beweegprogramma`s voor bedrijven. De weg naar de Company Games 2021 gebruikt sport&zaken om bedrijfssport in Nederland verder op de kaart te zetten.

Foto: Roel Roelfzema.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Europese Spelen voor bedrijven naar Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*