Kunst in de openbare ruimte met Florentijn Hofman

De Blauwe Golven, de Lazy King, Spitting Leaders, het Feestaardvarken. Arnhem is sowieso een stad met veel bijzondere kunst in de openbare ruimte en de Sonsbeek beeldententoonstelling voegt dit jaar nog wat meer kunst toe aan de stad.

Dinsdagavond 7 juni wordt door CASA in Showroom Arnhem stilgestaan bij de rol die kunst in de openbare ruimte heeft.

Hoofdgast van de avond is beeldend kunstenaar Florentijn Hofman. In Arnhem kennen we hem vooral als de bedenker van het Feestaardvarken. Wereldwijd geniet Florentijn Hofman bekendheid vanwege zijn reusachtige, vaak tijdelijke, sculpturen in de publieke ruimte zoals Rubber Duck.

Het Feestaardvarken is inmiddels uitgegroeid tot een icoon. Hofman zal tijdens een gesprek met moderator Edwin Verdurmen en de zaal vooral ingaan op een aantal projecten met een specifieke ruimtelijke en maatschappelijke betekenis.

Uiteraard zal tijdens de avond uitgebreid worden stilgestaan bij Sonsbeek ’16 in een gesprek met zakelijk directeur Tati Vereecken-Suwarganda

De Arnhemse beeldend kunstenaars Alphons ter Avest en Rob Voerman zullen hun werk voor de tentoonstelling toelichten. Daarnaast zal David Kloet van Karres+Brands Landschapsarchitecten de visie presenteren die het bureau heeft ontwikkeld voor de beeldentuin van Museum Arnhem.

Binnen het jaarthema Plein Public richt CASA zich in 2016 op de publieke ruimte en de inrichting daarvan.

De avond in Showroom Arnhem begint dinsdag 7 juni om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 5 euro. Studenten en leden van de CASA-sociëteit hebben gratis entree.

Tip:
Geïnteresseerd in de invulling van de openbare ruimte? Dan is de website pps.org een absolute aanrader.

PPS staat voor Projects for Public Spaces. De website staat vol met voorbeelden van good practices, creatieve ideeën en tips voor het inrichten van straten en pleinen.

Foto: Designboom.com.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kunst in de openbare ruimte met Florentijn Hofman"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*