Eusebiuslezing: debat over actueel thema, de donorwet

Op 19 februari 2018 organiseert de Eusebius samen met maatschappelijk en politiek betrokkenen, de derde Eusebiuslezing, met als thema is nieuwe donorwet.

De eerste kamer heeft deze week gestemd en het is een JA geworden. Dat betekent dat alle volwassen Nederlanders voortaan automatisch orgaandonor zijn, tenzij hij of zij expliciet aangeeft dat niet te willen. Het is nu al een veel besproken wetsvoorstel, die veel losmaakt bij grote groepen mensen voor- en tegenstanders.

Van de hoofdrolspelers vergt dat een genuanceerde reflectie vanuit vele invalshoeken zoals de medische, ethische, juridische en politieke.

Met de belangrijkste betrokkenen uit politiek Den Haag, medici en juristen nemen we jou mee achter de schermen, kijken we terug en gaan we met elkaar in gesprek. Dat doen zij onder leiding van prof. dr. Rutger Jan van der Gaag.

Onder de sprekers die NU reeds hebben toegezegd:

  • Pia Dijkstra, D66 Kamerlid, indiener van de wet
  • Onno Teng, nefroloog LUMC – lid VVD netwerk gezondheid & zorg
  • Farid Abdo, intensivist Radboudumc, voorzitter com. Orgaandonatie NvIC
  • Erwin Kompanje, klinisch ethicus ErasmusMC
  • Govert den Hartog, emeritus hoogleraar Ethiek VUmc
  • Hans Bart, directeur Nierpatiënten vereniging
  • Martin Buijsen, hoogleraar recht en gezondheidszorg ErasmusMC
  • …….??

Wil jij ook alles weten van het proces van de voor- en tegenstanders van deze wet, kom dan maandag 19 februari 2018 naar de Eusebiuslezing in de Eusebiuskerk te Arnhem.

Locatie: Eusebiuskerk,

kerkplein 1, 6811 EB te Arnhem

Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang lezing 19:30 uur.

Bijwonen van de lezing is kosteloos, aanmelden kan via eusebiuslezing@outlook.com. Bij een volle zaal hebben mensen die zich hebben aangemeld voorrang.

De Eusebiuslezing is in het leven geroepen door betrokken Arnhemmers die willen bijdragen aan het politiek-maatschappelijk debat over actuele thema’s. Het doel is mensen inzicht te geven in oorsprong en gevolg van brede maatschappelijk ontwikkelingen. Om dit te bereiken worden direct betrokken, goed ingevoerde sprekers gepresenteerd, die prikkelen om verder te kijken.

Reacties