Ooggetuigen van de Slag om Arnhem vertellen

In Arnhem hebben we nu Carnavalsvakantie, maar in Oosterbeek is volgende week de Voorjaarsvakantie: in Airborne Museum Hartenstein worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Ooggetuigen van de Slag om Arnhem vertellen
Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Een ooggetuige vertelt zijn persoonlijke verhaal. Vervolgens kunnen bezoekers hem alles vragen over zijn ervaringen in de oorlog.
Wanneer: 18 februari, 25 februari, 3 maart van 13:30 – 14:30 uur
Prijs: gratis met entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Bekend maakt bemind, een vluchteling vertelt
Iedereen heeft wel een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, maar vaak op misverstanden en vooroordelen. In de voorjaarsvakantie kun je in het Airborne Museum luisteren naar het persoonlijke verhaal van Muhammad Al Shaghouri Alhayek (28). Muhammad vertelt waarom hij uit Syrië is gevlucht en hoe het is om in Nederland een nieuw leven op te bouwen. Bezoekers worden vooral uitgenodigd om al hun vragen te stellen. Deze activiteit wordt begeleid door een vrijwilliger van VluchtelingenWerk Nederland.
Wanneer: Zaterdag 24 februari van 13.30 tot 14.30 uur
Prijs: gratis met entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Workshop Paracord armbandjes maken
Tijdens deze workshop kunnen kinderen een stoere paracord armband maken. Deze armbanden zijn gemaakt van zogenaamd paracord. Dit supersterke touw wordt gebruikt bij outdoor en parachutespringen. Kinderen kunnen kiezen uit verschillende modellen en kleuren.
Wanneer: 17, 21 en 28 februari tussen 11.00 en 16.00 uur
Prijs: € 7,50 + entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Kijk voor meer informatie en alle andere kinderactiviteiten op www.airbornemuseum.nl/voorjaarsvakantie

Reacties