Fietsbeugels maken zwerfvuiloverlast erger

Walstraat richting Beijerplaats voordat de fietsnietjes werden geplaatst - Google maps

Arnhem Direct ontving een hele reeks foto’s van een bewoonster uit de binnenstad, die haar onrust over het zwerfvuil wil delen. Na het plaatsen van fietsbeugels in de poort van de Walstraat naar de Beijerplaats door de gemeente Arnhem, is de situatie veel erger geworden voor bewoners.

Ingezonden

Wij als bewoners van de binnenstad zijn zo langzamerhand helemaal moedeloos van het asociale gedrag van onze bewoners en /of bezoekers. Allerlei troep wordt op straat gegooid en ik app bijna dagelijks foto’s naar de Gemeente. Dan wordt er een melding gemaakt en de zooi opgeruimd en kan er weer nieuwe troep neergegooid worden.

Er werden fietsbeugels geplaatst zonder enig overleg of mededeling onder de poort van de Walstraat naar de Beijerplaats. Toen ik dat zag, heb ik brandweer en gemeente gezegd dat dat een ramp zou worden omdat het de doorgang zou versperren. Zij kwamen kijken en toen de conclusie dat er nog steeds 1.60m vrij was om door te kunnen….

Jaja… als iedereen de fiets in de houder zet en er geen rotzooi onder de poort gegooid wordt, maar natuurlijk gebeurt dat wel constant. Er ligt allemaal troep tussen de fietsen en nee dat ruim je niet zomaar even op!! Er worden complete inboedels neergesmeten: bedden, grote 2 meter hoge strandstoelen met kap en nee daar kun je niet langs als er aan de andere kant ook fietsen staan! Kortom: wij willen dat de rekken weer verwijderd worden zodat wij er ten alle tijde langs kunnen met onze fietsen en driewieler!

Marja Vogel

Foto’s (ook ingezonden)

Reacties