Finish Ome Joop’s Tour 2018 in Valkenhuizen een groot spektakel

Ome Joop’s Tour 2018 zit er alweer op. Bijna 140 kinderen stonden tien dagen geleden aan de start van de 68e editie. De finish in Valkenhuizen op woensdag 1 augustus was net als andere jaren een kleur-, muziek- en sfeerrijk spektakel dat werd gadeslagen vanaf volgepakte tribunes.

Ome Joop’s Tour 2018 werd onder dusdanig warme omstandigheden verreden dat de organisatie besloot de etappe tussen Hoogeveen en Groningen op vrijdag 27 juli van het schema te schrappen. Bijzonder aan deze editie was daarnaast de verplaatsing vanuit Groningen naar ’s-Hertogenbosch een dag later met de nostalgische NS trein De Hondekop. Op het station in Arnhem konden meer dan 300 ouders/verzorgers hun kroost eventjes in de armen sluiten.

Anton Jansen, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen Ome Joop’s Tour. ‘De organisatie zag ver van tevoren de omstandigheden waarin deze editie zou worden verreden al aankomen, waardoor we bijtijds andere scenario’s hadden klaarliggen. Je moet dan denken aan extra water, eerder opstaan, eerder vertrekken zodat we niet op het heetst van de dag hoefden te fietsen en wijzigingen in het schema. De veiligheid en gezondheid van de kinderen staat binnen OJT altijd voorop en daar doen we geen concessies aan.’

Dirk Leenders, binnen Ome Joop’s Tour behept met de portefeuille deelnemers, meldt met trots dat naast de vele Hollandse kinderen uit Arnhem en omgeving ook een deel van de kinderen afkomstig was uit landen als Angola, Congo, Eritrea, Marokko en Syrië. “Je hebt toch vaak wat moeite hen te bereiken en in deze culturen is niet helemaal vanzelfsprekend dat kinderen zo lang zonder hun ouders van huis zijn. Ik denk dat ik namens de hele organisatie mag spreken als ik zeg dat Ome Joop’s Tour een dusdanige naam heeft weten op te bouwen, dat we deze kinderen een onvergetelijke tiendaagse hebben kunnen bezorgen. Dat roept een gevoel van trots op.’

De route van dit jaar bracht de renners van Arnhem, via Ulft, Deventer, Hellendoorn, Hoogeveen, Groningen, Loon op Zand, De Efteling, Oss en Rhenen weer terug naar Arnhem. Met de finish van de 68e editie van Ome Joop’s Tour worden de voorbereidingen voor 2019 van dit oudste evenement van Arnhem alweer in gang gezet.

Reacties