Jong en oud oogsten samen aan de Mooieweg

Zelf aardbeien oogsten bij Stadslandbouw Mooieweg

Er was veel belangstelling voor de zelf-oogst zaterdag bij Stadslandbouw Mooieweg op zaterdag op 28 juli. Meer dan 50 belangstellenden bezochten de activiteit. Veel gezinnen oogstten samen met hun kinderen verse boontjes, courgettes en –na enig speurwerk- ook de laatste aardbeien. Voor sommige kinderen was het de eerste keer dat zij zelf groenten en fruit oogsten en zo direct ervaarden hoe ons eten groeit.   

Zelf aardbeien oogsten bij Stadslandbouw Mooieweg

Stadslandbouw Mooieweg is zeer tevreden met de aanloop. Het project levert het grootste deel van de opbrengst aan Voedselbank Arnhem, maar er staat nog genoeg op het land voor de eigen vrijwilligers. En sinds kort dus ook de zelf-oogst zaterdagen. “We doen dit als service voor de buurt, omdat we vaak de vraag kregen of mensen ook groenten bij ons konden kopen.”vertelt Gytha van der Veer, bestuurslid bij Stichting Stadslandbouw Mooieweg. “De zelf-oogst zaterdagen zijn een mooie manier om de buurt meer bij ons project te betrekken en leveren daarnaast ook wat extra inkomsten op. Die gebruiken we om kosten voor zaaigoed en onderhoud van onze keet en dergelijke te betalen.” aldus Van der Veer.

Verkoop-vrijwilliger gezocht
Vanwege het succes van de zelf-oogst zaterdagen kan Stadslandbouw Mooieweg nog wel wat extra hulp gebruiken. Daarom zoeken zij een vrijwilliger die tijdens de komende vier zaterdagen in augustus en september bij de verkoop kan assisteren. Dat houdt in: bezoekers welkom heten en helpen bij het oogsten en betaling. Na afloop mag men ook zelf groenten oogsten en mee naar huis nemen. Reacties en meer informatie via slbmooieweg@gmail.com

Volgende zelf-oogst dagen
De volgende zelf-oogst zaterdagen zijn op 11 en 25 augustus en op 8 en 22 september, van 11:00 tot 13:00 uur. Ook de naastgelegen tuinderij de Mijmering biedt op die momenten verse groenten voor de verkoop aan.

Reacties