Gemeente begint met voorbereidingen aanleg Sint Jansbeek

Eind volgend jaar moet het project zijn afgerond. Dan moet de Sint Jansbeek weer bovengronds door het centrum van Arnhem stromen. De gemeente begint komende week met de eerste voorbereidingswerkzaamheden.

Vanaf maandag 20 juni wordt op het Kerkplein gewerkt aan proeven voor het metselwerk voor de beekbak waarin de Jansbeek komt te stromen.

De proefstukken worden geplaatst bij de opstaande randen aan de rand van het Kerkplein, tussen de fontein en de 3D-tekening die weergeeft hoe de Jansbeek vanaf volgend jaar stroomt.

De proefstukken zijn bedoeld om verschillende combinaties van kleuren stenen en voegen te beoordelen.

In de komende maanden worden langs het hele beektraject voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Dit is nodig om straks de beek goed aan te kunnen leggen.

Per fase worden omwonenden en ondernemers geïnformeerd over de werkzaamheden. De aanleg van de Sint Jansbeek zelf start naar verwachting eind 2016.

De Jansbeek komt bovengronds in de Beekstraat ter hoogte van de Catherijneplaats. Via de Broerenstraat worden ‘beekbakken aangelegd tussen Dudok en de Eusebius. De beek stroomt daarna verder via het (huidige) Kerkplein tot aan de Nieuwstraat.

In de Nieuwstraat komt aan het eind bij de Rijnkade een waterval waar het beekwater de Rijn in stroomt. Hiervoor moet het waterschap nog wel toestemming geven.

Illustratie: Gemeente Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gemeente begint met voorbereidingen aanleg Sint Jansbeek"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*