Gemeente voegt de daad bij het woord

Vorige week maakte de gemeente in haar wekelijkse nieuwsbrief ArnhemMail al melding van het voornemen om (brom)fietsen bij het station te verwijderen. Vandaag zijn ze begonnen met de daad bij het woord te voegen.

De afdeling Handhaving van de gemeente heeft vanmorgen massaal fietsen verwijderd bij het NS-station in Arnhem. De rijwielen stonden buiten de gratis fietsenstalling geparkeerd. Op diverse borden rondom het station, de Oude Stationsstraat en aan het Nieuwe Plein is aangegeven dat dit verboden is.
Om de eigenaren te waarschuwen werden circa 170 fietsen voorzien van een rood label. Daarop gaf de gemeente te kennen dat de fiets binnen een uur weg moest zijn. De labels waren voorzien van datum en tijdstip.

Wie de fietst mist kan deze ophalen bij gemeentelijke opslag aan de Weg achter het Bos 7 achter de Saksen Weimar Kazerne. Voor teruggave moet wel 20 euro aan dwangsomkosten worden betaald. De eigenaar moet een identiteitsbewijs en een fietssleutel tonen. In de praktijk komt de helft van de eigenaren de fiets ook daadwerkelijk ophalen.

Bron: De Gelderlander

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gemeente voegt de daad bij het woord"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*