Vervanger voor Van Bodegraven bekend

De Arnhemmer Roeland Kreeft (36) wordt de nieuwe wethouder voor de PvdA in Arnhem. Hij is politicoloog en sinds 2003 werkzaam bij het adviesbureau voor gemeenten en woningcorporaties Gerrichhauzen en Partners in Dordrecht.

Kreeft volgt de vorige maand afgetreden Sander van Bodegraven op. Van Bodegraven struikelde over de te duur uitgevallen verbouwing van het museum, een financieel kiezeltje in vergelijking tot andere problematische bouwprojecten in Arnhem.
Kreeft neemt Van Bodegravens ruimtelijke-ordeningportefeuille over, al heeft hij, anders dan zijn voorganger, geen technische achtergrond. Wel heeft hij ervaring op het gebied van project- en procesmanagement. Voor zijn huidige werkgever was hij de belangrijkste man op het gebied van adviezen aan gemeenten. Hij is ook interim-raadsgriffier geweest in Wijchen en Zwijndrecht en interim-directeur bij de gemeente Geldermalsen.

Kreeft is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in het Sonsbeekkwartier. Hij werd geboren in Capelle aan den IJssel, maar kwam als 4-jarige naar Huissen. Zijn vwo-opleiding deed hij aan het Nederrijn College in Arnhem, zijn universitaire studie in Leiden. In het verleden is Kreeft beleidsmedewerker Binnenlandse Zaken van de PvdA-Kamerfractie geweest. Hij was ook hoofd van de staf van het Centrum voor Lokaal Bestuur van de PvdA. Via dit Centrum is de Arnhemse PvdA Kreeft op het spoor gekomen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vervanger voor Van Bodegraven bekend"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*