Giro in Arnhem: dit zijn de belangrijkste verkeersmaatregelen

Vandaag, zaterdag 7 mei, start om 12.25 uur vanaf het Kerkplein de tweede etappe van de Giro. De etappe eindigt vanmiddag in Nijmegen. De komst van de Giro heeft nogal wat gevolgen voor het verkeer in Arnhem.

De gemeente Arnhem raadt iedereen die de start in de binnenstad wil meemaken aan om met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer naar het centrum te komen en de auto te laten staan.

Morgen, wanneer de etappe na twee rondjes om de stad bij Musis finisht, worden veel meer wegen afgesloten dan vandaag. Toch gaan ook vandaag de nodige wegen ‘op slot’. Hieronder een overzicht van de belangrijkste maatregelen. Een volledige overzicht is te vinden op de site GiroGelderland.nl.

Centrum
In de binnenstad zijn zaterdag geen auto’s welkom in de volgende straten: Markt, Kerkplein, Broerenstraat, Walburgstraat, Turfstraat, Rodenburgstraat, Beekstraat en Damstraat.

Bruggen dicht
Tussen 11.00 uur en 14.00 uur zijn de john Frostbrug en de Nelson Mandelabrug in beide richtingen afgesloten. Ook de volgende straten zijn dan afgesloten voor autoverkeer:

– De gehele zuidelijke binnenstad
– Van en naar het noordwesten en westen; de N225 en N224
– De Eldenseweg vanaf de Batavierenweg in beide richtingen
– De Nijmeegseweg vanaf de Gelredome
– Onderlangs en Utrechtseweg vanaf de Oranjestraat

Weggesleept
Bewoners van het centrum hebben van de gemeente Arnhem een brief ontvangen met de mededeling dat er niet geparkeerd kan worden en deze straten autovrij dienen te zijn. Die mededeling is blijkbaar niet bij iedereen binnengekomen. De gemeente was vrijdagavond druk bezig om tientallen auto’s in de genoemde straten weg te slepen. De kosten daarvan worden verhaald op de eigenaar.

De Rozet-parkeergarage en de parkeerplaats op de Trans zijn wel gewoon geopend vandaag.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Giro in Arnhem: dit zijn de belangrijkste verkeersmaatregelen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*