Gratis entree voor Gelrepashouders panoramalift Eusebiuskerk

Foto - Zefanja Hoogers

Voor GelrePashouders is er van april tot november 2018 een speciale actie in de Eusebiuskerk. Op vertoon van de pas en tegen inlevering van een coupon (coupon 50 voor volwassenen en coupon 49 voor kinderen tot 17 jaar) krijgen GelrePashouders gratis toegang tot de Kerkzaal en de panoramalift.

De Eusebiuskerk hoopt daarbij de minima van Arnhem en omgeving een hart onder de riem te steken door middel van een leuk uitje.

Met een bezoek aan de kerk krijgen zij toegang tot de panoramalift met belvedère en de glazen balkons. Ook de Kerkzaal opent zijn deuren voor de GelrePashouders. Naast de spannende grafkelders zijn ook het originele harnas van de hertog van Gelre en zijn praalgraf te zien in de Kerkzaal. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen hier in de voetsporen treden van het verloren hertogdom Gelre met een speurtocht. Voor de jongere kinderen is er ook een speurtocht die inspeelt op de beleving van de beelden van de Eusebiuskerk.

Tevens is er vanaf mei de tentoonstelling ‘Vier kerken, één verhaal’, naar de televisieserie van Ridders van Gelre met ridder René en ridder Bas, die op zoek gaan naar de geschiedenis van het hertogdom Gelderland. In de zomermaanden is de luchtboogbeelden expositie opnieuw te zien. De luchtboogbeelden, die normaal meters hoog staan, zijn dan zichtbaar in de Kerkzaal. De luchtboogbeelden hebben verschillende thema’s; dieren, engelen en apostelen.

Ga voor meer informatie naar eusebius.nl

Reacties