State of Fashion | searching for the new luxury

1 juni t/m 22 juli in De Melkfabriek, de opvolger van De Mode Biënnale in Arnhem Modestad – STATE OF FASHION met een erg actueel thema, searching for the new luxury. State of Fashion is een platform en aanjager van de wereldwijde zoektocht naar een eerlijker, schoner en duurzamer modesysteem. Voor dit gezamenlijke doel willen we verbindingen leggen tussen ontwerpers, bedrijven, overheden, opleidingen en, vooral, het publiek.

Afval tegenover luxe

searching for the new luxury verkent nieuwe definities van luxe als antwoord op urgente ecologische en sociale vragen: minder afval en minder vervuiling, meer gelijkheid, welzijn en inclusiviteit. Het onderzoekt nieuwe (bio-)technologieën, digitale platforms en maakprocessen die traditionele opvattingen over luxe op hun kop kunnen zetten en daarmee bijdragen aan een duurzame toekomstagenda voor de industrie.

Links

Bekijk hier het statement in een video van het evenement, alle deelnemers aan de tentoonstelling of lees de laatste mailchimp nieuwsbrief.

Op 31 mei geven eco-luxury-pioniers Oskar Metsavaht (Osklen) en VIN (VIN + OMI) samen met minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven het startschot voor State of Fashion 2018 | searching for the new luxury. Zie verder de website voor de gehele programmering.

Sonsbeek & State of Fashion

Krachten hebben zich vanaf 2016 gebundeld in Stichting Sonsbeek & State of Fashion. Na het succesvolle Sonsbeek’16 | transACTION, is State of Fashion 2018 | searching for the new luxury van 1 juni t/m 22 juli 2018 de tweede productie van de stichting. We kunnen dus om de twee jaar een groot stedelijk evenement verwachten.

Reacties