Herfsttheater GEITenBULT 2018: ‘intiem en vreemd’

Tijdens het H80 festival een reprise van het herfsttheater in MFC de Wetering © Zefanja Hoogers

Herfsttheater GEITenBULT is een sociaal-maatschappelijk locatietheaterproject voor en door bewoners van de wijken Geitenkamp, Arnhemse Allee, (Nieuw) Monnikenhuizen, Saksen Weimar/Groene Kamer, Paasberg en Angerenstein Noord. Wat ooit neer is gestreken onder de naam Kamp & Geit door Muziektheater de Plaats, wordt nu sinds 2016 door bewoners zelf georganiseerd. In het weekend van 23, 24 & 25 november vindt de derde editie plaats.

Verrassende wandeling

Dit jaar wordt er samengewerkt met ‘Verhalen bij de buren‘, mensen met en zonder psychische kwetsbaarheden maken samen kort theater. Er zijn twee routes waarin totaal tien scenes worden gespeeld op verrassende locaties:  Route GEIT (thema Intiem) en Route BULT (thema Vreemd), elk bestaande uit 5 korte scènes. In beide routes zit een korte voorstelling van Verhalen bij de Buren. De wandeling is in groepjes van 13 personen onder begeleiding, ruim 2 uur langs de verschillende locaties en scènes. De routes starten en eindigen bij MFC De Wetering, Bonte Wetering 89 in Arnhem. Na afloop is er een meet & greet om onder het genot van een drankje gezellig na te babbelen met de spelers en makers.

Het project heeft tot doel om wijkbewoners in een creatief proces met elkaar in contact te brengen en daarmee de samenhang en leefbaarheid in de wijk(en) te bevorderen. Maar een minstens zo belangrijk doel is om met elkaar, onder professionele artistieke begeleiding, een aantal theatraal aantrekkelijke publieksvoorstellingen te maken.

De kaartverkoop is ondertussen gestart. Op de website van Kunst op de Bult lees je alle ins en outs, daar bestel je ook kaarten à €8,00. Voor Gelre-pas houders is er een regeling.

 

Reacties