Het nieuwe verzet = ergens voor gaan st√°√°n!

“Ik sta voor vrijheid om te zijn wie je bent. Duizenden mensen stierven in de omgeving van deze brug voor onze vrijheid. Om ongeacht je afkomst, geloof of geaardheid zichtbaar te zijn wie je bent. Een vrijheid die ik altijd zal verdedigen. Voor mijzelf en voor anderen. Want mijn vrijheid is ook jouw vrijheid!” aldus Ahmed Marcouch, Burgermeester van Arnhem.

In een persoonlijke boodschap aan alle Nederlanders, opgenomen bij de John Frostbrug in Arnhem, laat hij zien waar hij voor st√°√°t en onderschrijft het belang van het nieuwe herdenken; stilstaan bij onze vrijheid. Hij start de landelijke campagne #IKSTAVOOR in aanloop naar Bridge to Liberation Experience, die dit jaar plaatsvindt op 21 september. Het is verzet anno nu: ergens voor gaan st√°√°n en dat laten zien.

Thema Bridge to Liberation 2018

Tijdens WO2 toonde men publiekelijk verzet door tekenen van verzet te dragen zoals O.Z.O (oranje zal overwinnen), de -V- van Victorie, de -W- van Wilhelmina of oranje speldjes. Vandaag de dag kleurt men de profielfoto’s op social media, om aan te tonen dat je in verzet komt en samen ergens voor staat. Het nieuwe verzet, anno 2018, is ergens voor gaan st√°√°n. Het is persoonlijk verzet; het thema van Bridge to Liberation Experience 2018.

#IKSTAVOOR

Bridge to Liberation daagt Nederland uit om te laten zien waar hij of zij voor staat; wat is jouw persoonlijk verzet? Door op social media (met #ikstavoor) in een kort filmpje of foto te vertellen waar je voor staat en twee vrienden uitdaagt dat ook te doen, wordt bewustwording gecreëerd rondom persoonlijk verzet. Verzet zonder geweld, maar door ergens voor te gaan staan. Het zal blijken dat veel meer mensen staan voor datzelfde als jij. Kijk hier hoe het werkt.

De Experience

In een wereld van 360 graden met muziek, visuele effecten, film en dans worden bezoekers op spectaculaire wijze meegenomen in een persoonlijk waargebeurd verhaal dat zich afspeelde ten tijde van de Slag om Arnhem. Een verhaal dat de kijker zo in “het nu” zou kunnen plaatsen. De inhoud van het verhaal, dat dit jaar draait om het thema “persoonlijk verzet”, wordt in april bekend gemaakt. Duizenden bezoekers beleven samen de impact van oorlog en de waarde van vrijheid door te leren van de verloren Slag. Bridge to Liberation probeert haar bezoekers en kijkers een ervaring mee te geven die persoonlijk raakt, waarvan de impact gegrift staat in het geheugen; memory transmission. In de hoop dat die ervaring wordt meegenomen in de keuzes die in de toekomst worden gemaakt.

Bridge to Liberation Experience is onderdeel van de Airborne Region. Zonder het eigen karakter te verliezen, opereren we onder één vlag. We doen mee aan het landelijke themajaar “Verzet” maar kiezen hierbinnen voor de Experience een eigen, minder voor de hand liggende invalshoek. Dankzij de steun van gemeente Arnhem, vfonds, Provincie Gelderland, het Ondernemersfonds Arnhem en vele sponsoren kan stichting Bridge to Liberation het nieuwe herdenken in Arnhem vormgeven.

Reacties