HGO brengt romantiek met uniek vioolconcert

Op 29 mei kunt u genieten van een uniek vioolconcert van de uiterst talentvolle Japanse violiste Midori Goto. Samen met chef-dirigent Antonello Manacorda en Het Gelders Orkest speelt zij in Musis in Arnhem. De violiste speelt het romantische vioolconcert van Korngold.

Voor liefhebbers van romantiek een absolute buitenkans om te genieten van Midori’s sensationele talent. Naast het vioolconcert staan ook werken van Beethoven en Brahms op het programma.

De uitzonderlijk muzikale violiste is volgens The New York Times enorm veelzijdig: “De meeste violisten hebben een karakteristiek geluid – romig of helder, bezield of spits – waaraan je hen kunt herkennen. Midori niet. Zij heeft evenveel verschillende geluiden tot haar beschikking als de schakeringen van een RAL-kleurenkaart.”

‘De nieuwe Mozart’
Midori speelt een opvallend stuk, namelijk het Vioolconcert van filmcomponist Korngold, door Mahler ‘de nieuwe Mozart’ genoemd. Korngold, een Amerikaan van Oostenrijkse afkomst, voorzag zijn filmmuziek van dezelfde grandeur en bezieling als zijn orkestrale werken en opera’s.

Hij droeg het romantische Vioolconcert op aan Alma Mahler. Het stuk wordt omlijst door werken van twee van zijn illustere voorgangers; Beethoven en Brahms. Beiden geschreven in de stad waar hijzelf als jongeman studeerde: Wenen.

Kaarten voor het concert zijn hier te krijgen op de website van Het Gelders Orkest.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "HGO brengt romantiek met uniek vioolconcert"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*