Hoe bereik je de Beste Binnenstad het best?

Arnhem mag zich twee jaar lang Beste Binnenstad van Nederland noemen. Met dit stokpaardje voert gemeente Arnhem op diverse plekken campagne met het doel bezoekers uit o.a. de Randstad te verleiden vaker naar Arnhem te komen. Bezoekers die met het openbaar vervoer naar Arnhem komen, kunnen echter wel voor een onaangename verrassing komen te staan bij aankomst op het tijdelijke station van Arnhem Centraal.
Het prijswinnende ontwerp voor Arnhem Centraal zorgt vooralsnog voor veel frustratie en ergernis. Een aaneenschakeling van (financi?le) tegenvallers zorgt voor een flinke vertraging in de bouw. Vooralsnog is er geen nieuwe aannemer gevonden en bedreigen stijgende bouwkosten de realisatie van het oorspronkelijke ontwerp. De geplande oplevering in 2009 is uitgesteld tot 2011. Voorlopig zal Arnhem het dus moeten stellen met het tijdelijke station. Al sinds de opening in 2006 regent het klachten over de slechte bereikbaarheid en de vele trappen. Niet echt een gastvrije ontvangst.

Voor een bezoek aan de Beste Binnenstad van Nederland, kun je dan ook beter het station Arnhem Velperpoort kiezen als startpunt. Vier keer per uur kan men vanaf Arnhem Centraal doorreizen naar station Velperpoort (overstappen op de stoptrein naar Zutphen of Winterswijk). Vanaf Velperpoort loop je via de Steenstraat (een straat vol winkels en horeca) binnen 10 minuutjes de binnenstad in. Maar je kunt er ook voor kiezen de dag te beginnen in het nieuwe Arnhemse Modekwartier in de wijk Klarendal. Hier zijn unieke modewinkeltjes te vinden waar je rechtstreeks bij de ontwerpers kunt kopen. Van haute couture tot customized vintage, van hoeden tot schoenen en van bruidskleding tot sieraden.

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Hoe bereik je de Beste Binnenstad het best?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*