XMS start met HDTV via glasvezel

Vanaf 1 augustus is XMS gestart met een pilot voor High Definition Television (HDTV) via haar glasvezelnetwerk. Om er zeker van te zijn dat HDTV ook echt voldoet aan de wensen van haar klanten, start het bedrijf met een pilot voordat grootschaliger uitgeleverd zal gaan worden.

Tot 1 oktober krijgen 50 klanten van XMS de mogelijkheid HDTV gratis en vrijblijvend te testen. Op dit moment is XMS o.a. actief in Arnhem.
Om HDTV te kunnen ontvangen is een speciale settopbox nodig. Deze HDTV Settopbox gaat ?199 kosten. Deelnemers aan de pilot krijgen de settopbox tot 1 oktober in bruikleen van XMS.

De beschikbare HD zenders zijn momenteel Nederland 1 en Brava HDTV. XMS gaat een speciaal HD zenderpakket bieden. Aan de verdere invulling van en prijsstelling van het HD zenderpakket wordt gewerkt. De verwachting is dat HDTV vanaf 1 oktober voor alle klanten van XMS te bestellen is.

Om in aanmerking te komen voor de test dient uw LCD- of plasmascherm een HDMI aansluiting te hebben. Voor de pilot zal XMS een HDMI kabel ter beschikking stellen. Voor optimale beeldkwaliteit adviseert XMS uiteraard een HD-ready of een full HD-televisie.

Voor deze pilot maakt XMS gebruik van de Amino Aminet 130 set-topbox. In de XMS huizen in Utrecht en Amersfoort staan demo opstellingen met een Amino 130. Daar kan iedereen het signaal werkend zien.

Eerder dit jaar schreven we nog dat het Arnhemse glasvezelnet is uitgelopen op een ‘strop’ voor provider XMS en netwerkbedrijf NEM Arnhem. Binnenkort toch maar eens bellen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het Digitaal Communicatie Lab Arnhem (DCLA).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "XMS start met HDTV via glasvezel"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*