Huize Klingelbeek spannend decor

Op 8 juli 1976 verdween student Jan Willem de Geer, na bezoek aan een boekhandel, negen dagen voor zijn huwelijk. Met dat fascinerende gegeven als uitgangspunt schreef detectiveschrijver Anne van Doorn ‘De student die zou trouwen’. Het boek verscheen deze week. Saillant detail is dat de schrijver Huize Klingelbeek in Arnhem koos als decor voor de spannende ontknoping.

Anne van Doorn is gespecialiseerd in het bedenken van fictieve cold cases. In zijn nieuwste pennenvrucht vormt een vergeten geschiedenis van de Veluwe de clou van het mysterie. Hoofdpersonen in zijn nieuwe detectiveroman zijn Robbie Corbijn en Lowina de Jong, die een particulier recherchebureau runnen. De verdwijning van Jan Willem de Geer is dé cold case die Robbie Corbijn per se wil oplossen. Maar is dat wel mogelijk, na ruim veertig jaar? Het lijkt een bij voorbaat hopeloze zaak.

Fictie

Voor het vinden van locaties voor zijn boeken, doorkruist Van Doorn vaak de regio. Op de fiets. Tijdens de research voor zijn boek kwam hij regelmatig langs het ruïneuze huize Klingelbeek, gesitueerd aan de rivier. Van Doorn: “Het is een locatie die zich bij uitstek leent voor de ontknoping. Het is verlaten, vervallen en door de bouwhekken om het terrein hoogst geheimzinnig!” In de fantasie van Anne van Doorn was Klingelbeek jarenlang een bedrijfsterrein, dat echter al lange tijd geleden is verlaten. Een terrein met een geheim.

De student die zou trouwen’ is een spannend speurdersverhaal dat doet denken aan de mysterieuze zaken van Sherlock Holmes, de detectives van Agatha Christie, met de flair voor geschiedenis van Arnaldur Indridason. Het boek trok de afgelopen maanden op internet al de nodige aandacht. Uitgeverij E-Pulp Publishers organiseerde een coverwedstrijd waarin men kon kiezen uit vier verschillende covers. De actie ontlokte vele honderden reacties. Met ruim 75% van de stemmen is de huidige voorkant door boekenliefhebbers gekozen. Meer informatie is te vinden op www.annevandoorn.be en www.e-pulp.nl.

Werkelijkheid

Landgoed Klingelbeek is een bijzondere plek aan de rivier met veel kwaliteiten. Door de ligging in de bocht van de Rijn voel je de stad in je rug, maar tegelijkertijd ervaar je de vrijheid en ruimte. Dat is uniek in Arnhem en moet gekoesterd worden. De ambitie van projectontwikkelaar Schipper Bosch is om een plek te creëren met een mix van een functies; een plek waar wonen, werken, spelen en ontspannen samengaan. Geen geïsoleerd terrein maar een verbindende schakel, met het bestaande volop benut: de villa, de bomen, het zicht op de Rijn.

Reacties