In november ‘Oktoberfest’ in Arnhem

Zaterdag 17 september is in M√ºnchen editie 183 van het ‘Oktoberfest’ van start gegaan. Het ‘Oktoberfest’ is het grootste bierfestival ter wereld en een jaarlijks evenement dat ruim twee weken duurt.

Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober. Indien de eerste zondag van oktober vóór de Dag van de Duitse eenheid (3 oktober) valt, wordt het festival verlengd tot en met 3 oktober.

Zodoende duurt het Oktoberfest 16 tot 18 dagen (bron: Wikipedia)

In Arnhem wordt pas sinds 2014 een ‘Oktoberfest’ georganiseerd. De derde editie daarvan wordt door Hofbr√§u M√ºnchen, eén van de bekendste brouwerijen uit die stad, als partner ondersteund.

Op het Stadsblokkenterrein wordt er vanaf 6 november een enorme feesttent (‘Festzelt’) opgebouwd met een traditionele Duitse inrichting, waarna op donderdag 10 november het feest kan beginnen.

Maar in tegenstelling tot het feest in M√ºnchen duurt het feest hier maar drie dagen. Donderdagavond (10-11) is er van 17:00 – 23:00 uur een feest voor (oud-)studenten en op vrijdag is iedereen welkom op het ‘Oktoberfest’.

Zaterdag (12-11) gaan ‘Festzelt’ en ‘Biergarten’ al om 15:00 uur open tot 23:00 uur. Toegang is alleen mogelijk vanaf 18 jaar.

Omdat het in München in oktober vanwege het landklimaat al vrij koud kan zijn om in een biertent te zitten, vind het al in september plaats en eindigt begin oktober.

Ook de openingstijden zijn wat ruimer. In München begint het feest ieder dag al om 11:00 uur (op zaterdag om 10:00 uur) en eindigt om 23:30 uur).

Bij de Nederlandse versie van het ‘Oktoberfest’ staat, net zoals in Duitsland, bier drinken centraal. Bier is verkrijgbaar in pullen van een halve en een hele liter (een ‘Ma√ü’).

Daarnaast is er ook wijn en andere (fris-) dranken verkrijgbaar. Op de menukaart staan ‘Bratwurst’, ‘0,5 Hahn’, ‘Pretzel’ en ‘Schnitzel’, maar ook broodjes kroket en frikandel. Aangepaste kleding zoals ‘Lederhose’ of ‘Dirndl’ is gewenst, maar niet verplicht.

LOCATIE EN TIJDEN

Stadsblokkenterrein, Stadsblokkenweg, Arnhem

Donderdag 10 november
17:00 – 23:30 uur

Vrijdag 11 november
17:00 – 23:30 uur

Zaterdag 12 november
15:00 – 23:00 uur

https://youtu.be/HTk-EqdLoa8

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "In november ‘Oktoberfest’ in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*