Informatiebijeenkomst werkzaamheden Kerkplein en bouw Focus Filmtheater

Foto: Harry Gerritsen

ARNHEM – Op het Kerkplein zijn er momenteel volop werkzaamheden aan de gang. De voorbereidingen voor de bovengrondse aanleg van de Jansbeek zijn gestart en er vindt een archeologisch onderzoek plaats dat vooruitloopt op de bouw van het Focus Filmtheater.

De bouw van dat filmtheater start in mei en enige tijd later gaat de bouw van de woningen tussen het filmtheater en de Eusebiuskerk van start.

Omwonenden van het Kerkplein hebben van de gemeente Arnhem een uitnodiging ontvangen voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 14 maart. Zij worden dan bijgepraat over alle ontwikkelingen op en rond het Kerkplein.

Op de avond wordt de aannemer voor de bouw van het Focus filmtheater voorgesteld en ontwikkelaar KlokGroep en architect De Zwarte Hond zullen de ontwerpen voor de woningen tussen de kerk en het filmtheater laten zien.

Daarnaast zal een archeoloog iets komen vertellen over de vondsten op het Kerkplein en omgeving.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 maart om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) in Showroom Arnhem, Langstraat 20 (ingang links van Parkeergarage Rozet).

Vanaf 21:00 uur bestaat de mogelijkheid om onder het genot van een drankje met sprekers, ontwerpers en projectleiders verder in gesprek te gaan, ook over de werkzaamheden aan de Jansbeek.

In de uitnodigingsbrief wordt ook gewezen op andere ontwikkelingen in de zuidelijke binnenstad. Dat is onder meer de herinrichting van de Weerdjesstraat, volgens de uitnodiging een project met veel impact voor bewoners en bezoekers en de aanpasing van de verkeersstructuur op het Roermondsplein, dat eind van dit jaar van start zal gaan.

Later in het voorjaar zal over die laatste projecten een informatieavond volgen.

Bron: Nieuwsbericht gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Informatiebijeenkomst werkzaamheden Kerkplein en bouw Focus Filmtheater"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*