Inschrijving voor zelfvoorzienende kinderstad ‘Zuid Aan Zee’ gestart

GEMEENTE ALKMAAR; ALKMAAR AAN ZEE, KINDERVAKANTIE BIJ HAL 25, WETHOUDER KONIJN EN V.D. VEN

In de laatste week van de zomervakantie kunnen kinderen tussen 9 en 12 jaar in Arnhem hun eigen zelfvoorzienende stad bouwen. Samen werken zij aan een Autarkische stad, genaamd Zuid aan Zee.

Het wordt een plek waar ze zelf zorgen voor voedsel, energie, water en nadenken over afvalverwerking. De inschrijving is inmiddels gestart.

Een week lang werken kinderen tussen 9 en 12 jaar (groep 6 t/m 8) bij Kunstwerkplaats Arnhem aan een eigen leefomgeving, in de ruigte aan de rand van de stad. De kinderen mogen alles zelf bedenken. Komt er een strand? Hoe krijgen ze een dak boven het hoofd? Wat gaan ze eten en drinken? En horen film en muziek thuis in de zelfvoorzienende stad? Alles kan!

Natuurlijk gaan ze ook eigen energie opwekken, want er is nog helemaal niets. Ze worden daarbij geiÃànspireerd en ondersteund door kunstenaars, techneuten, onderwijzers en kinderwerkers die samen met de kinderen op avontuur gaan op het raakvlak van kunst, vormgeving, techniek en duurzaamheid. Het creatieve proces staat daarbij centraal.

Zuid Aan Zee duurt vijf dagen. De start is op maandag 29 augustus en op vrijdag 2 september wordt de week op een bijzondere manier afgesloten. Zuid Aan Zee vindt plaats bij Kunstwerkplaats Arnhem, Minervasingel 10 (Schuytgraaf).

Deelname kost € 100,00 per kind voor de hele week, inclusief eten en drinken. Jeugdcultuurfonds Arnhem vergoedt het volledige deelnamegeld van maximaal veertig kinderen uit gezinnen met de GelrePas. Tevens kunnen gezinnen met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau in aanmerking komen voor een vergoeding.

Zuid Aan Zee wil kinderen, vooral diegenen die niet op vakantie gaan in de zomer, een inspirerende en leerzame ervaring bieden. In deze nieuwe aanpak, waarbij kunst en leren op een geiÃàntegreerde wijze worden aangeboden, daagt Zuid Aan Zee kinderen uit om op onderzoek uit te gaan en de regie te nemen over hun eigen leerproces.

De ervaringen die zij deze week opdoen en de vaardigheden die zij leren, werken bij de kinderen positief door op hun zelfbeeld en hun beeld van de wereld om hen heen. Met het thema van Zuid Aan Zee, namelijk ‘Bouw je eigen Autarkische stad’, worden de kinderen bewust van energiegebruik en duurzaamheid.

Samenwerking en het vinden van creatieve oplossingen zijn hierbij onontbeerlijk. De begeleiding is in handen van kunstenaars, techneuten, onderwijzers en kinderwerkers, onder leiding van Kunstbedrijf Arnhem. Artiance draagt zorg voor de overkoepelende organisatie.

Meer informatie is te vinden op: op www.kinderenaanzee.nl of www.facebook.com/zuidaanzee.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Inschrijving voor zelfvoorzienende kinderstad ‘Zuid Aan Zee’ gestart"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*