Kick-off Gelderland Onderneemt!

Vanmiddag waren ca. 200 gasten aanwezig in het Theatrium van ArtEZ in Arnhem waar de officiele kickoff plaats vond van Gelderland Onderneemt.

Gelderland Onderneemt (kortweg go!) is een gezamelijk project van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Radboud Universiteit Nijmegen waarin studenten op verschillende manieren worden gestimuleerd ondernemend te zijn. Daarvoor worden tal van deelprojecten opgestart die de komende jaren in de regio worden uitgerold.
Tijdens de kickoff o.a. een interview met Ron Bormans (College van Bestuur HAN), Dorien Wellen (namens College van Bestuur Radboud Universiteit) en Willem Hillenius (College van Bestuur ArtEZ Hogeschool voor de kunsten).

Daarna een korte maar zeer interessante presentatie van Dany Jacobs met als prikkelende titel: ‘Ondernemen is geen kunst.’ Jacobs is per 1 september 2007 werkzaam als lector Kunst, Cultuur en Economie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

Tot slot werden de eerste Start & Go!-passen uitgereikt aan drie startende ondernemers: Matthijs van Bergen (mode-ontwerper), Jacob Dill en Yvette Mulders (Optivita). Met de Start & Go! pas krijgen de studenten/ondernemers gratis advies op het gebied van financi?n, juridische zaken, accountancy en belastingen.

Het project kost 5,8 miljoen euro en moet in 2012 achthonderd nieuwe bedrijven opleveren.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kick-off Gelderland Onderneemt!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*